Un desert care nu se demodeaza niciodata, cald, cremos si cu gust de copilarie :) Orez cu lapte la multicooker, adica in varianta super rapida, fara amestecat si fara batai de cap. Eu fac din aceste cantitati si ies fix 3 boluri micute, adica exact cat sa mancam toti 3 o data, dupa ce vine bebe 2 si o diversificam va trebui sa „umblu” la cantitati :)) Puteti incerca si aceasta varianta la slow cooker.

Ingrediente (3 portii):

Cat timp cantarim ingredientele, punem untul la topit in vas pe functia Brown/Saute. Adaugam apoi laptele, orezul, indulcitorul, daca folositi, vanilia. Amestecam, punem capacul, rotim valva de presiune spre pozitia inchis si setam aparatul 20 de min pe Rice/Risotto, Low pressure.

Dupa ce timpul a expirat, lasam aparatul sa elibereze natural presiunea, adica nu facem nimic, timp de 15-20 de min. Rotim valva de presiune cu grija, deschidem capacul. Atentie: trebuie sa amestecam si sa mai lasam 10 minute orezul in vasul fierbinte sa se umfle si sa pufoseasca :)

Servim acest orez cu lapte la multicooker cald, cu scortisoara, dulceata sau cu ce va place voua orezul cu lapte :) Pofta mare!

*Mai multe retete la multicooker aveti aici. Poate fi facut si in varianta de post, cu lapte vegetal si ulei de cocos in loc de unt. Baby friendly: omiteti indulcitorul sau folositi putin sirop de artar (miere doar dupa 1 an).

ENGLISH VERSION

A dessert that never goes out of fashion, it’s warm, creamy and tastes like childhood :) Pressure cooker rice pudding, in the super fast and easy method that is, no stirring and no fuss :) These quantities make exactly 3 small bowls, enough for the 3 of us to eat, when baby 2 will come I will have to modify the quantities :)) You can also try this slow cooker version.

Ingredients (3 servings):

  • 550 ml milk*
  • 25 g butter*
  • 100 g rice
  • 2-3 tbsp brown sweetener
  • 1/4 tsp vanilla powder (or extract)
  • preserve, cinnamon for the topping

before we wight the ingredients, melt the butter in the pressure cooker with the Brown/Saute function. Add then the milk, rice, sweetener, vanilla. Stir, put the lid on, rotate the pressure valve to closed and set the device on Rice/Risotto, Low pressure for 20 min.

When the time’s up, let the cooker naturally release pressure (do nothing, that it :) for 15-20 min, then carefully rotate the pressure valve, open the lid. Now you must stir well and let it sit 10 more min in the hot pot to fluff up. Then give it one last stir and serve, It’s super yummy, enjoy!

*More pressure cooker recipes can be found here. This dessert can be made vegan by using vegetable milk and coconut oil instead of butter. Baby friendly: skip the sweetener or use a little maple syrup (or honey for babies over 1 year old).

3 Comments on Orez cu lapte la multicooker

  1. Am incercat reteta si nu a iesit :( puteti sa imi spuneti va rog ce fel de orez si lapte folositi? eu am urmarit pas cu pas reteta, dar rezultatul a fost foaaarte lichid, nu semana deloc cu pozele atasate retetei si nici orezul nu a fost fiert bine.

    • Buna Maszat, imi pare rau ca nu ti-a iesit :( Ca sa repari situatia, mai fierbe pe Brown/Saute pana devine fiert orezul si mai scade lichidul. Am folosit orez Panzani cu fierbere rapida si lapte nromal de 3,5%. O sa mai repet reteta si o sa studiez sa vad care ar fi cauzele si solutiile. O zi frumoasa!

      • multumesc frumos pentru raspuns! o sa incerc si eu cu orez Panzani… al meu sigur nu era cu fierbere rapida, am folosit orez simplu. Asta era sigur una din probleme… si poate 100g de orez rapid are si un volum mai mare fata de 100g de orez normal, pt ca mi s-a parut ca e un volum foarte mic de orez fata de cantitatea de lapte. Acesta este a doua reteta ce am incercat la multicooker, nu am deloc experienta… dar nu renunt :D

Lasă un răspuns