Print Friendly, PDF & Email

Pască baby friendly. După mega succesul celor 2 cozonaci baby friendly, acesta și acesta, (efectiv îmi iese cozonacul MULT mai bun ca cel clasic :D, mai ales că am ajutor in bucătărie mixerul cu bol KitchenAid, care frământă like no other…) a trebuit să fac cu acest aluat genial și pască baby friendly :) O bunătate pentru cei mici și întreaga familie, mi se pare cea mai bună pască. Sărbători fericite! P.S. Aveți AICI rețeta VIDEO :)

Ingrediente aluat:

  • 350g făină pentru cozonac
  • 80g unt
  • 3 gălbenușuri
  • 10g drojdie uscată
  • 1 lgț miere (pt drojdie)
  • 170ml lapte călduț
  • 60g smântână
  • 2-3 lg miere
  • 1 lgț pudră de vanilie
  • coaja rasă de la 1 lămâie netratată

Umplutura:

  • 500g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 3 lg miere
  • 60g griș
  • 60g stafide
  • 1 lgț pudră de vanilie
  • coaja rasă de la 1 lămâie netratată
  • 1 gălbenuș pt uns

Punem într-un bol laptele călduț (NU fierbinte), drojdia uscată, o lingură de făină și o linguriță de miere, pt activarea drojdiei. Amestecăm bine cu un tel și lăsăm totul cam 15 min să facă bule.

Apoi începem să adăugăm restul ingredientelor pt compoziție (care trebuie să fie la temperatura camerei): gălbenușurile, untul, făina pentru cozonac, vanilia, coaja rasă de lămâie, mierea, smântana (fermentată, nu lichidă).

Frământăm bine aluatul folosind mixerul cu bol și cârlig pt aluat, până aluatul e moale și elastic. Punem aluatul într-un bol uns cu ulei și acoperim cu folie alimentară bolul, lăsând aluatul să își dubleze volumul.

Pentru umplutură amestecăm brânza de vaci bine scursă, ouăle, mierea, vanilia, coaja de lămâie. Adăugăm apoi grișul și stafidele, omogenizăm bine.

Luăm 3/4 din aluat, presărăm puțină făină și îl întindem în tavă, am folosit o tavă de tartă cu 28cm diametru și pereții înăltuți (tava mea e din acest set). Adăugăm umplutura, o nivelăm frumos. Din restul de aluat rulăm 4 cilindri, îi împletim câte 2 și așezăm împletiturile obținute pe pască sub forma de cruce.

Ungem aluatul la vedere cu gălbenuș și coacem pasca aprox 45-50 de min la 170C, până e rumenă și frumoasă. Se lasă la răcit complet înainte de a se felia. Poftă mare și sărbatori fericite!

ENGLISH VERSION

Coming soon…

Lasă un răspuns