Îmi place foarte mult pasca, este un desert minunat pe care îl aștept cu nerăbdare de sărbătorile de Paște. Pentru că de Crăciun am făcut mini cozonaci și au avut super succes, mi-a plăcut atât de mult această variantă mini, că acum v-am pregătit mini pască sub forma de Păscuțe cu brânză dulce și stafide. Mi se par așa drăgălașe și perfecte de ținut în mânuțe mai mici sau mai mari :) Rețeta video AICI.
Ingrediente (6 buc):
- 350g făină pentru cozonac
- 1 lgț miere
- 170ml lapte călduț
- 10g drojdie uscată
- 80g unt
- 3 gălbenușuri
- 60g smântână
- 2 lg miere (+1an)
- 1 lgț pudră de vanilie
- coaja rasă de la 1/2 lămâie netratată
Umplutură:
- 300g brânză de vaci
- 1 ou
- 2 lg miere (+1an)
- 80g stafide
- 2 lg griș
- coaja rasă de la 1/2 lămâie netratată
- gălbenuș pt uns
Punem în bolul mixerului drojdia, laptele călduț, o linguriță de miere și 2-3 linguri de făină. Amestecăm bine și lăsăm totul 10 min să se umfle puțin.
Apoi pornim pe viteză mică cu cârligul pentru aluat și începem să adăugăm alternativ toate ingredientele: făina, gălbenușurile, mierea, vanilia, untul topit, smântâna, coaja rasă de lămâie.
Când amestecul e omogen, mărim viteza mixerului pâna la 10-12 și frământăm până aluatul e fin și elastic, puțin lipicios, ca în imagini și video :)
Transferăm aluatul pe blatul pudrat cu făină, îi dăm o formă de bilă, îl punem într-un bol uns cu ulei și îl acoperim cu folie. Lăsăm bolul într-un loc cald, eu pornesc 2 ochiuri de plită și pun aluatul în apropiere :) Lăsăm la dospit până își dublează volumul.
Pentru umplutura: amestecăm brânza de vaci scursă cu mierea, oul, vanilia, coaja rasă de lămâie și grișul. Formăm 6 biluțe din aluat, le aplatizăm, facem o cavitate în mijloc în care punem umplutura.
Ungem marginile cu gălbenuș de ou și coacem păscuțele aprox 25 min la 170C, până sunt rumene și frumoase. Au crescut atât de muuuult, după cum se vede din poze :) Sunt minunate, poftă mare și Sărbători fericite în avans!
Păscuțe cu brânză dulce și stafide
Rețeta video
ENGLISH VERSION
Coming soon…