Print Friendly, PDF & Email

O rețetă cu care nu dau greș niciodată și are MARE succes la ai mei (adica o mănâncă fără obiecții :)) este acest pilaf de pui la multicooker. Se face super ușor, rapid, este gustos și sănătos, whats not to love? :) Uneori pun legumele întregi și le scot apoi, să rămâna doar orezul și cărnița (așa îi place iubitului meu), acum am tăiat toate legumele, să arate frumos și colorat :) Mai multe informații despre multicookerul meu pe pagina special dedicată AICI. Rețeta video AICI.

Ingrediente:

  • 1 piept mare de pui*
  • 2 lg ulei de măsline
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ardei kapia
  • 250 g ciuperci
  • 200 g orez
  • 1 lgț boia dulce
  • 1 lg mix de legume deshidratate
  • 2 foi de dafin
  • sare, piper

Pornim multicookerul pe Brown/Saute 10 minute. Punem uleiul de măsline, carnea de pui (*merg și mai bine copănele, acum am avut piept), rumenim cărnița puțin. Adăugăm legumele tocate: ceapa, morcovii, ardeiul, ciupercile, orezul.

Amestecăm frecvent, să se rumenească bine tot. Adăugăm 700ml de apă, 2 foi de dafin, sare, piper, boia dulce. Punem capacul multicookerului, il rotim spre pozitia Închis, rotim și valva de presiune spre poziția Închis.

Oprim programul Brown/Saute și alegem programul Rice/Risotto, 25 de minute. După expirarea timpului, lăsăm aparatul 5 minute, apoi eliberăm cu grijă valva de presiune. Rotim capacul spre poziția Deschis, scoatem cărnița, o tăiem bucățele și o punem înapoi în pilaf. *Dacă folosiți copănele, omiteți aces pas :)

Servim cald acest delicios pilaf de pui la multicooker cu salată de ardei copți și pătrunjel proaspăt tocat. Delicios! Poftă mare!

ENGLISH VERSION

Ingredients:

  • 1 large chicken breast*
  • 2 tbsp olive oil
  • 3 carrots
  • 1 onion
  • 1 red bell pepper
  • 250 g mushrooms
  • 200 g rice
  • 1 tsp sweet paprika
  • 1 tbsp dry veggies mix
  • 2 bay leaves
  • salt, pepper

Select the program Brown/Saute 10 minutes. Add the olive oil, chicken breast (chicken legs are better, but today I used chicken breast because that.s what I had), brown the meat a little. Add the chopped veggies: onion, carrots, pepper, mushrooms.

Stir frequently, so that everything browns nicely. Add 700 ml water, 2 bay leaves, paprika, salt, pepper. Put the presure cooker lid on, rotate to Closed, rotate the pressure valve to Closed position, too.

Stop the Brown/Saute and select Rice/Risotto, 25 minutes. When the time.s up, let it be 5 minutes, the carefully release the pressure valve. Rotate the pressure Valve to Open, take out the meat, cut it and put it back in the pot. If you used chicken legs, skip this step :) Serve hot with roasted red pepper salad and freshly copped dill. Delicious, enjoy!

Lasă un răspuns