Prăjitură cu piersici și iaurt. Îmi plac la ne-bu-ni-e prăjiturile pufoase cu fructe: vișine, cireșe, caise, prune, mere, mai completați voi cu fructele preferate :) Iar în diminețile de weekend, la cafea, ce e mai bun ca o prăjitură pufoasă cu fructe? :) Rețeta video AICI.
*Articolul conține unele linkuri afiliate.
Ingrediente:
- 8 ouă
- 150g zahăr (brun, de cocos sau îndulcitor)
- 4 lg ulei (60ml)
- 140g iaurt
- coajă rasă de la 1/2 lămâie
- 150g făină
- 1 lgț praf de copt
- 1/4 lgț pudră de vanilie
- 1/2 lgț scorțișoară
- 3 piersici
Batem albușurile spumă cu un praf de sare. Când devin spumoase, adăugăm zahărul (am folosit amestec de zahăr alb și zahăr de cocos, îmi place aroma de caramel a acestuia) în 2 tranșe și batem totul până obținem o bezea fermă. Separat amestecăm gălbenușurile cu uleiul, iaurtul, coaja de lămâie.






Micșroăm viteza mixerului și adăugăm amestecul de gălbenușuri în bezeaua fina, mixăm ușor până la încorporare. Amestecăm ingredientele uscate: făina, praful de copt, pudra de vanilie, scorțișoara. Cernem ingredientele uscate în amestecul de ouă și le încorporăm ușor, cu mișcări circulare de jos în sus, pătstrând compoziția aerata.






Turnăm aluatul într-o tavă dreptunghiulară (aprox 25*35 cm) unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Adăugăm piersicile tăiate cubulețe, eu am pus mai puține pentru că nu îi plac Ilincăi :) Coacem prăjitura cam 40 min la 170C, până trece testul scobitorii.






Poftă mare! Prăjitură cu piersici și iaurt.
ENGLISH VERSION
Coming soon… :)