Prăjitura deșteaptă baby friendly, cu miere. E suuuuuper bună, cremoasă, aromată și se face atât ușor, din doar câteva ingrediente. Eu am făcut o vaiantă pentru copii (dar nu numai), îndulcită cu miere. Din aluatul lichid se obțin în mod magic 3 straturi: unul mai ferm la bază, o budincă fină la mijloc si un strat pufos și aerat deasupra :) Rețeta video AICI.
*Articolul conține unele linkuri afiliate.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 500ml lapte
- 100g unt
- 100g miere*
- 100g făină
- 1/2 lgț pudră de vanilie
- făină de cocos pt pudrat
Separăm ouale. Batem gălbenușurile cu mierea, apoi adăugăm untul topit și răcit. Adăugăm făina și vanilia, mixăm până obținem o cremă fină. La final micșorăm viteza mixerului și începem să turnăm laptele, puuuuuțin câte puțin. Batem totul ușor până la omogenizare.
Separat batem albușurile spumă și le încorporăm ușor în amestecul de gălbenușuri. Turnăm compoziția (care e f lichidă, dar așa trebuie să fie, fear not! :)) într-o tavă micuță (20*20 cm, eu o am pe aceasta de la un set de creme brulee) și o coacem o oră la 160C. O lăsăm la răcit, apoi o introducem în frigider câteva ore bune, măcar 2 ore.
O feliem cu un cuțit pe care îl trecem prin apă după fiecare tăietură. Eu o pudrez cu făină de cocos, e dulceagă, nu trebuie gătită și arată foarte similar cu zahărul pudră :) E delicioasă prăjitura deșteaptă, poftă mare!
*Mierea este permisă doar copiilor +1an.
ENGLISH VERSION
Ingredients:
- 6 eggs
- 500 ml milk
- 100 g butter
- 100 g honey*
- 100 g flour
- 1/2 tsp vanilla powder
- coconut flour for powdering
Separate the eggs. Beat the egg yolks with the honey, add the melted and cooled butter. Add the flour, vanilla and mix until smooth. Lower the mixer speed and start pouring the milk, little by little. Beat until fully incorporated.
Separately beat the egg whites until they form stiff peaks and fold them into the egg yolk mixture. The batter is very fluid, but don t worry, this is how it should be :) Pour the batter in a small pan (20*20cm) and bake for about 1 hour at 160C. Let the cake cool, then place in the fridge 1-2 hours at least.
Slice and enjoy. I powdered some coconut flour over the cake squares, it is sweet and resembles powdered sugar :) Enjoy!
*Honey is only for kids +1 year old!