Stiti cum se simte un copil intr-o cofetarie? Asa sunt eu cand intru in orice magazin KitchenShop, nu imi pot dezlipi ochii de la produsele lor si imi e greu sa ies cu mana goala :)) Am pentru voi o super prajitura, cu textura fondanta, absolut dementiala, cu piure de castane Raureni (cat il ador!), fara faina, servita cu frisca si dulceata de gutui tot de la Raureni :) Prima data cand am incercat dulceturile Raureni, acum multi ani, nici nu mai tin minte cand, m-am gandit: “OMG, au exact gustul dulceturilor facute de bunica!” Se simte ca sunt facute cu ingrediente proaspete, naturale, din fermele si livezilor lor proprii, fara bazaconii si cu multa iubire si drag de natura :)

Ingrediente:

Concurs Raureni & KitchenShop

  • Mai intai vreau sa va povestesc despre cel mai tare concurs organizat de prietenii de la Raureni si KitchenShop, au niste premii absolut senzationale! Premiul cel mare este. visul. oricarui. FOODIE. Si anume, utilarea bucatariei cu produse KitchenShop in valoare de, OMG, 5000€!!! Imagine that, va puteti lua toata gama KitchenAid asortata la culorile bucatarie voastre :) Sau absolut ORICE va doriti de la KitchenShop Poti intra AICI pentru a vedea ce frumuseti va puteti alege de aceasta suma.
  • Acesta e doar premiul cel mare, mai sunt o gramada de alte premii: 5 mixere KitchenAid, 5 x camara Raureni pe 1 an; premii saptamanale: 5 aparate Sodastream (cu siropurile naturale Raureni va faceti singuri la voi acasa suc carbogazos natural, fara sa carati baxuri de apa minerala) si premii zilnice: 5 cosuri cu produse Raureni si manusa de bucatarie Kitchen Shop. Este cel mai tare concurs ever! :)
  • Cum poti participa? Super simplu, incepand cu 22 martie si pana pe 20 iunie, cumpara produsele tale preferate Raureni cu eticheta de promotie , inscrie codul unic de pe eticheta pe http://www.premiiraureni.ro sau prin SMS la 1719, pastreaza bonul si iti tinem pumnii! :)
  • P.S. – Pentru ca banuiesc ca si voua va e greu sa alegeti un singur produs din multitudinea de bunataturi Raureni, mai multe coduri isncrise va aduc mai multe sanse de castig :) Are you in?

Mod de preparare:

Topim ciocolata la Bain-Marie (deasupra unui bol cu apa fierbinte), o lasam sa se racoreasca putin. Intre timp separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Separat mixam piureul de castane cu untul moale (adica tinut la temperatura camerei 1 ora inainte sa ne apucam de praji :), adaugam galbenusurile, romul si vanilia. Adaugam ciocolata topita, mai mixam putin, apoi incorporam albusurile spuma usor, cu o spatula, sa pastram compozitia aerata.

Turnam compozitia intr-o forma rotunda de tort cu baza detasabila (18cm diametru), unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Coacem prajitura cam 50 de min la 180C, pana aproape trece testul scobitorii, apoi o lasam in cuptorul oprit inca 10 minute.

O lasam sa se raceasca de tot, apoi o feliem si o servim cu smantana sau frisca si bineinteles cu delicioasa dulceata Raureni, ca la mama acasa :) Eu am ales dulceata de gutui, dar mi-a fost tare greu, le-as fi vrut pe toate :)))) Pofta mare si sa va inscrieti la concurs!

Reteta video

ENGLISH VERSION

I’ve got a super cake for your, with fondant texture, it’s insanely delicious, with Raureni chestnut puree (oh, how I love it!), flourless, served with whipped cream and quince preserve from Raureni :) First time I tried their products I thought: “OMG, they taste exactly like the ones grandma makes!” You can tell they are made with love and from fresh ingredients grown in their own farms and orchards :)

Ingredients:

  • 2 jars or Raureni chestnut puree (440g)
  • 6 eggs
  • 225 g sugar free chocolate
  • 120 g butter
  • 2 tbsp rum or 2 tsp rum essence
  • seeds from 1 vanilla bean
  • sour cream or whipped cream Raureni preserve for serving

Melt the chocolate over a pot of simmering water, then let it cool just a little. In the meantime, separate the eggs and beat the egg whites with a pinch of salt until they form stiff peaks.

Separately mix the chestnut puree with the softened butter (kept at room temperature for 1 hour), add the egg yolks, rum and vanilla. Add also the melted chocolate and mix a little more, then incorporate the egg whites with a spatula,, using circular movements to keep the mixture fluffy.

Pour the batter in a round springform pan (18cm) greased with oil and lined with baking paper. Bake the cake for about 50 min at 180 C, until a skewer inserted in the center barely comes out clean, then, turn the gas off and let it in the oven 10 more min.

Let it cool completely, then slice and serve with sour cream or whipped cream and your favorite Raureni preserve,I chose quince, but it was hard to choose, I wanted them all! :)) Enjoy!!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *