Premix chifle low carb Aruna Benefica. Eu sunt mare fană chifle low carb Aruna Benefica despre care v-am povestit AICI, iar acum ei tocmai au lansat și acest premix pentru chifle low carb, yeeei! :) Această variantă e puțin mai economică* și mai ușor de păstrat și transportat, dacă vreți să o trimiteți în afara țării, de exemplu. Pâinea din premix se poate face 1. la mașina de pâine și 2. manual, iar eu cum nu am mașină de pâine, vă las aici instrucțiunile pentru metoda manuală, instrucțiuni care sunt primite de la cei de la Aruna și adaptate puțin :) Instrucțiunile pt mașina de pâine sunt pe siteul lor, le găsiți AICI și AICI rețeta video.

Ingrediente (6 chifle):

  • 1 pachet premix Aruna 300g
  • 1 pliculeț de drojdie uscată (7g)
  • 300ml apă călduță
  • semințe de susan pt topping

Cod de reducere

Prietenii mei de la Aruna Benefica i-au oferit pentru voi codul de reducere MADELINE pt 10% reducere la chifle și premixuri doar între 13-28 februarie 2025 inclusiv. Le recomand călduros și aștept impresii de la voi! :)

Mod de preparare

În vasul unui mixer cu bol punem pachetul de premix Aruna și un pliculeț de drojdie uscată instant. Amestecăm ușor. Apoi turnăm 300 ml de apă caldă (36-38°C), în fir subțire pe marginea vasului. Continuăm frământarea la viteza mică (1) timp de 10-15 minute, până la formarea unei bile de aluat care se desprinde total de pereții vasului. La mine a durat maaxim 10 min.

Punem aluatul într-un caston, acoperim cu un prosop de bucătărie/folie și lăsăm la dospit cam 40 de minute, într-un loc călduț și ferit de curent, până își dublează (chiar triplează) volumul. Eu l-am pus lângă aragazul pornit :))

Răsturnăm aluatul pe blatul de lucru și îl împărțim în 6 bucăți egale (după talent și posibilități :))) Frământăm puțin fiecare bucată și o modelăm sub formă de chiflă ovală. Așezăm apoi chiflele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Folosind o pensulă de patiserie, ungem chiflele cu apă fierbinte (~60°C) și le presărăm cu semințe de susan (sau orice alte semințe preferați). Acoperim tava cu folie/prosop și o lăsăm într-un loc călduț încă ~10 minute, până se încălzește cuptorul (și chiflele mai cresc puțin).

Setăm cuptorul la programul de convecție naturală (căldură uniformă de sus și de jos) și preîncălzim la 200°C. Introducem tava la mijlocul cuptorului și coacem chiflele 40 de minute (mie mi s-au părut gata și după 30 min la tura 2 :)) Scoatem chiflele pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.

Cost: 1 pachet de 7 chifle gata făcute de 700g costă 76 lei, iar 1 pachet Premix de 300g din care ies 6 chifle de aprox 500g în total costă 40 lei, deci sunt puțin mai ieftine chiflele făcute cu premix :) Later edit: Acum tocmai au lansat și pachetele mai mari de Premix, de 900g – 98 lei și 5kg – 470 lei.

Tips & tricks

  • Folosiți o cană gradată, pentru a măsura apa cât mai precis. Dacă nu aveți, puneți o cană (250 ml) plus 4 linguri de apă.
  • Temperatura apei este foarte importantă! Dacă e prea rece, aluatul nu se leagă, dacă e prea fierbinte, se distrug drojdiile. Apa trebuie să fie călduță spre caldă (36-38°C). Dacă nu aveți termometru alimentar, verificați-o să fie caldă, fără să frigă.
  • Dacă nu aveți malaxor, puteți frământa aluatul de mână, punând apa treptat, puțin câte puțin, până la încorporarea completă. Aluatul este destul de dur, dar, fiind cantitate mică (~600g), se poate frământa manual fără mare efort, doar cu răbdare și un pic de îndemânare, timp de 10-15 minute.
  • În funcție de temperatura ambientală și de gradul de umiditate din atmosferă, timpul de dospire poate fi mai lung (~60 de minute).
  • Refrământarea individuală este foarte importantă, deoarece uniformizează bulele de aer din interiorul aluatului. Puteți să trântiți (ușor) bucățile de aluat de blatul de lucru, înainte de a le modela. Astfel, aerul din interior este redistribuit, asigurându-le chiflelor o creștere uniformă și o materialitate pufoasă.
  • Dacă aluatul este făcut corect, modelarea se face foarte simplu și curat, direct pe blatul de lucru uscat, fără a fi necesară tapetarea cu faină a blatului sau a mâinilor. NU ADĂUGAȚI NICIUN FEL DE ALTĂ FĂINĂ, acest lucru ducând la creșterea cantității de carbohidrați. Dacă simțiți că vă ajută la modelare, puteți să vă umeziți palmele cu apă caldă.
  • Vă recomandăm să faceți chifle, nu o „pâine” mare! Acesta este un aluat cu o compoziție foarte specială și cu cât bucata este mai mare, cu atât riscul de a rămâne necoaptă și cleioasă în interior este mai mare. Chiar și modelare chiflelor în formă ovală (nu rotundă) contribuie la o mai bună coacere a miezului.
  • Vă recomandăm să folosiți NEAPĂRAT un cuptor electric! La cuptorul pe gaz controlul asupra temperaturii și coacerea uniformă sunt aproape imposibile.
  • Nu recomandăm folosirea programelor de coacere cu ventilație, care, deși mai rapide, ar determina o uscare excesivă a cojii, mărind riscul ca miezul să rămână necopt.
  • După scoaterea din cuptor, pentru scurt timp, chiflele sunt foarte tari. Lăsați-le-n pace! :))
  • Nu le tăiați și nu le rupeți fierbinți!
  • Se păstrează învelite în hârtie și/sau pânză, la loc uscat, bine aerisit și răcoros, ferite de razele soarelui și fără a le închide ermetic în pungi de plastic sau în recipiente. Se consumă, de preferat, în 2-3 zile. Pe termen mai îndelungat (până la 30 zile), se păstrează excelent la congelator, caz în care vă recomandăm să decongelați progresiv necesarul pentru o zi.

Video

Premix chifle low carb Aruna Benefica.

Lasă un răspuns