Salată de Boeuf la multicooker. Pentru mine, salata de Boeuf are gustul sărbătorilor, era una din mâncărurile mele festive preferate încă de cand eram mică. De cand am multicookerul, adica de la începutul anului 2019, fac salată de Boeuf doar la el, pentru că se fierbe foarte repede carnea de vită, adaug apoi legumele, care se fierb și ele ușor, apoi toc tot, adaug maioneza și gata :) Și mai fac și o supă clară super bună din toată treaba asta. P.S. – Nu uitați de pagina Coduri de reducere :)
Ingrediente:
- 2 bucăți de rasol de vită (500g)
- 400g castraveți murați
- 300g gogoșari în oțet
- 3-4 cartofi mari
- 4 morcovi
- 1 ceapă
- 2 buc de păstârnac
- 1 cană de mazăre (opțional)
- 300g maioneză
Punem carnea în vasul multicookerului, adăugăm 2L de apă, puțina sare, capacul spre poziția Închis, rotim și valva de presiune spre poziția Închis. Setăm 1 oră pe programul Meat/Poultry, High pressure. După ce a piuit aparatul, îl lăsăm 10 min, apoi eliberăm cu grijă presiunea.
Adăugăm și legumele decojite întregi: ceapa, morcovii, păstârnacul, cartofii. Dacă folosiți și mazăre, aceasta se fierbe f puțin, NU o puneți acum, ci doar la final câteva minute :) Setăm aparatul 20 min pe Soup/Stew, High pressure. După ce timpul s-a scurs, mai lăsăm 5 min aparatul, apoi rotim cu grijă valva de presiune.
Scurgem bine legumele și carnea (lăsăm în supă ceapa și păstârnacul, nu le vom pune în salată), apoi le tocăm dupa bunul plac. Eu am folosit acest aparat pentru tocat morcovii și cartofii. Tocăm mărunt și castraveții si gogoșarii bine scurși.
Într-un bol maaare, punem ingredientele, maioneza și amestecăm ușor totul cu 2 spatule, să nu zdrobim salata :) O punem într-un vas și o decorăm cu maioneză sau cu ce dorim. Eu m-am spart în figuri și am pus folie alimentară în vasul de yenna, am pus salata, am presat-o bine, apoi am răsturnat-o și am îmbrăcat-o într-un strat subțire de maioneză :) Poftă mare! Salată de Boeuf la multicooker.
ENGLISH VERSION
To me, Boeuf salad brings back so many wonderful childhood memories :) I’ve loved this dish ever since I was a little girl. And starting January 2019, when I discovered the pressure cooker, I’ve been making this salad only with this amazing appliance. Beef is so easily boiled and tender, the veggies are perfectly boiled, not too soft, I just chop everything, add the mayo and that’s it. And I also make a soup every time :)
Ingredients:
- 500 g ossobuco with bone
- 400 g pickled cucumbers
- 300 g pickled bell peppers
- 3-4 large potatoes
- 4 carrots
- 1 onion
- 2 parsnips
- 1 cup of peas (optional)
- 300 g mayonnaise
Put the meat in the pressure cooker pot, add 2 L of water and salt. Rotate the lid to Closed position, rotate the pressure valve to Closed, too. Set on Meat/poultry, High pressure for 1 hour. When the time’s up, wait 10 more mins, then carefully release the pressure valve.
Add the peeled whole veggies: onion, carrots, parsnip, potatoes. Set 20 mins on Soup/Stew, High pressure. When the time’s up, wait 5 mins, then carefully release the pressure valve.
Drain well everything and chop the veggies (except onion and parsnip) and meat, then cut hem into small pieces, as to your preferences. Dice also the cucumbers and bell peppers.
In a large bowl, add everything plus the mayo and combine everything, taking care not to smash the ingredients. Put in a round dish and decorate with extra mayo. Enjoy!