Print Friendly, PDF & Email

Am această rețetă simplissimă de la mama, ea face mereu salată de conopidă și smântână la diverse ocazii, iar când mi-a spus că se face din doar 3 ingrediente + sare, nu mi-a venit să cred :))) E super super bună ca aperitiv, pe pâine prăjită, crackers, cu legume, cred că ar merge și ca o garnitură :) Și e mai light față de varianta cu maioneză, după care nu mă omor, deși îmi place maioneza :)) Dacă o vreți și mai dietetică, o puteți face cu iaurt grecesc, wink wink :)

Ingrediente:

  • 1 conopidă medie
  • 250g smântână
  • 1 legătură de mărar
  • 1 lgț de sare*

Mod de preparare

Fierbem buchețelele de conopidă, fie în apă, fie la aburi (se zice că ar fi mai sănătos), cum preferați sau vă e mai comod. Eu le-am fiert la multicookerul meu 5 minute pe funcția Steam, cu grilajul pus, 250ml de apa în vas și acest coș pentru gătit la aburi.

P.S. – Aveți codul de extra reducere Madeline10 pentru orice aparat sau accesoriu CrockPot de pe siteul CrockPot România până pe 28 februarie :)

Scurgem bine conopida și o transferăm într-un bol, unde o pasăm cu furculița, nu foarte fin, să rămână puțină textură :) Adăugăm smântâna, mărarul tocat și sarea, puteți pune sare după gust, mie îmi place mai sărată și am pus o linguriță :)

Amestecăm bine și servim salata fie imediat, fie o ținem în frigider, se îmbină aromele foarte delicios la rece :) E un super aperitiv, gustos și sănătos. Poftă mare! P.S. – Poate vă place și acest pilaf de conopidă :) salată de conopidă și smântână.

Baby friendly: omiteți sarea.

ENGLISH VERSION

I have this super simple recipe from my mom, she always makes cauliflower sour cream salad at special occasions, and when she told me it takes only 3 ingredients + salt, I could not believe it :)) This salad is great on toast crackers, with veggies, I think it could make a fine side dish, too :)

And it’s lighter than the mayonnaise version, that I don’t like so much, even though I love mayo :)) If you want it even lighter, you can use Greek yogurt instead of sour cream, wink wink :)

Ingredients:

  • 1 medium cauliflower
  • 250g sour cream
  • 1 bunch of dill
  • 1 tsp salt

Boil or steam the cauliflower florets, depending on it’s easier for you (they say steaming is healthier). I cooked mine in my pressure cooker, 5 min on Steam, with the rack inside, 250ml water in the pot and a silicon steaming accessory.

Drain the cauliflower well, then transfer to a bowl and mash with a fork, not too much, to keep some texture :) Add chopped dill, sour cream and salt, you can put as much salt as you like, I like it with more so I put one teaspoon :)

Mix well and serve right away or store in the fridge for later, the flavors combine even better when chilled :) this is super tasty and healthy appetizer, enjoy!

Lasă un răspuns