Am descoperit această salată turcească de morcovi la Andreea de la Taste Bazzar și m-am îndrăgostit! :) Am pregătit salata ieri la evenimentul Bloomplate și a fost mare hit, așa că am zis să o refac și să o urc și pe blog :) Sunt multe vriațiuni cu diferite cantități în online, eu am folosit această rețetă. Denumirea în turcă este Sarımsaklı Yoğurtlu Havuç Salatası :) Să o încercați neapărat, e suuuuuper bună, simplă și hrănitoare! Rețeta video AICI și mai jos.

Ingrediente:

  • 500g morcovi
  • 3 lg ulei de măsline
  • 250g iaurt grecesc 10%
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1 lgț miere (opțional)
  • sare, piper
  • câteva fire de mărar

Decojim morcovii, ii dam pe răzătoarea mare. Încingem la foc mediu uleiul în tigaie și călim morcovii timp de aprox 5 minute, să se înmoaie puțin și îndulcească :)

Adăugăm usturoiul pisat (puteți pune mai mult, 2-3 căței, eu am vrut o aromă mai blândă de usturoi și am pus doar 1), iaurtul bine scurs (să nu fie unul apos), sare, piper, mărar. EU am pus și o linguriță de miere, pt un extra touch personal, dar e foarte opțional :))

În mod tradițional se decorează cu nuci :) E o salată delicioasă ca aperitiv, goală sau pe pâine sau ca garnitura la felul principal :) Poftă mare! salată turcească de morcovi

Rețeta video

Rețetă preluată și adaptată de aici.

ENGLISH VERSION

Coming soon..

Lasă un răspuns