Sarmale în foi de viță la multicooker. Noi eram obișnuiti (și mari fani, aș adăuga) cu sarmale în foi de varză murată, însă am vrut să fac ceva mai puțin sărat, ca să mâncăm toți 4, așa că am făcut pentru prima oară sarmale în foi de viță la multicooker și ne-am îndrăgostit :)) Am făcut de atât de multe ori această rețetă că efectiv am pierdut șirul, și mi-ați cerut mereu, când le-am postat în stories, să scriu și rețeta așa că, ta daaaa! AICI aveți și rețeta Video :)

Ingrediente:

  • 500g carne tocată vită+porc*
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 70g orez
  • 1/2 legătura de pătrunjel, mărar
  • 1 lg mix de legume deshidratate
  • 1 lgț sare, puțin piper*
  • 2 lg ulei (de măsline)
  • 400ml suc de roșii
  • zeama de la 1 lămâie (opțional)
  • 50 de frunze de viță de vie

Cod de reducere

Vă ofer cadou codul de EXTRA reducere Madeline100 pt 100 lei reducere la multicookerul CrockPot Turbo Express, cod valabil pana pe 27 decembrie, ca sa ii scrieti Mosului :) Reducerea se aplică peste prețul deja redus de pe site, click AICI pentru oferta.

Mod de preparare

Tocăm mărunt: ceapa, morcovul, pătrunjelul, eu le mărunțesc rapid în roboțelul de bucătărie. Punem rezultatul într-un bol, adăugăm și carnea tocată (o puteți toca voi în casă, mai ales pt copii mici, dar nu numai), orezul, mixul de legume deshidratate, mărarul (am avut mărar congelat gata tocat, altfel l-aș fi pus și pe el în roboțel).

Amestecăm bine compoziția cu mâinile până la omogenizare. Pregătim foile de viță de vie, eu le cumpăr la borcan, un borcan are 40 de foi, eu am folosit 50, deci un borcan și încă puțin :) Punem câte o linguriță zdravănă în centrul unei frunze de viță de vie, o rulăm puțin, apoi pliem marginile spre interior și terminăm de rulat restul, arată ca un plic pe care îl inchidem :)

Repetăm până terminăm umplutura. Punem sarmalele în vasul multicookerului, apoi turnăm peste ele uleiul, puțină sare (omiteți pt copii mici), piper, zeamă de lămâie (dacă puneți), sucul de roșii la final. Punem capacul, îl rotim spre poziția Închis, rotim și valva de presiune spre poziția Închis.

Setăm aparatul pe Meat/Poultry 45 de min, High pressure. Puteți folosi și functia Turbo dacă doriți, pentru a scurta cu 40% timpul de gătire, care deja e scurt, but still :) După ce timpul s-a scurs, lăsăm aparatul 5-10 minute, apoi rotim cu grijă valva de presiune. După ce nu se mai aude nici un fâsâit, desfacem capacul și servim cu smântână aceste delicioase sarmale în foi de viță la multicooker. Poftă mare!

*Baby-friendly: omiteți sarea și folosiți piper cu măsură, fiind un condiment iritant gastric. Cumpărați carne de calitate și tocați-o voi în casă.

ENGLISH VERSION

We were used to (and big fans I would say) or sauerkraut leaves meat rolls, but I wanted to make something less salty so that all 4 of us could eat, so I made them with vine leaves version and we fell in love with them :)) I made this recipe so many times lately I cannot even remember, and I know you’ve been asking me for the recipe, so ta daaaa! :)

Ingredients:

  • 500 g minced meat (beef+pork)
  • 1 onion
  • 1 carrot
  • 70 g rice
  • 1/2 thread or parsley, dill
  • 1 tbsp dry veggies food base
  • 1 tsp salt, a pinch of pepper
  • 2 tbsp (olive) oil
  • 400 ml tomato juice
  • juice from 1 lemon (optional)
  • 50 vine leaves

Dice the: onion, carrot, parsley, I quickly blitz them in the food processor. Then put them in a bowl, add the minced meat (you can grind your favorite meat chunks yourself, if you don’t want to buy minced meat), rice, dry veggie mix, dill (I had chopped and frozen dill, otherwise I would have put it also in the food processor).

Mix everything well until very well combined. Prepare the vine leaves, I buy them in a jar that has about 40 leaves, I used 50 leaves this time. Put a full teaspoon of mixture in the center of the leaf, roll it just a little, fold the sided and then finish rolling it, it closes just like an envelope :)

Repeat until you finish the filling. Put the vine rolls in the pressure cooker pot, pour the oil over them, add salt, a little pepper, lemon juice (if you want to use), and the tomato juice last. Put the lid on, rotate to Closed position, rotate the pressure valve, too.

Set the cooker on Meat/Poultry 45 min, High pressure. You can use the Turbo feature if you want to to shorten the already short cooking time with 40% :) When the time’s up, let it be 5-10 min, then carefully release the pressure valve. When there is no more hissing sound, open the lid and serve this dish hot with sour cream :) Enjoy!

Lasă un răspuns