Pentru luna aprilie, KitchenShop v-a pregatit un SUPER produs al lunii, cu reducere de 35%! Rafinatul set Emile Henry pentru Tarta Tatin, un desert frantuzesc de efect, aparent sofisticat, dar foaarte usor de facut :) Sos de caramel, mere dulci acrisoare suculente, totul imbracat intr-un aluat de foietaj insiropat de la mere si caramel… E ceva de vis, o felie calda cu niste inghetata de vanilie si v-ati dat pe spate musafirii :)

Ingrediente:

  • 250g aluat foietaj
  • 6 mere
  • 200g zahar brun
  • sucul de la 1 lamaie
  • 80g unt
  • 1 lgt scortisoara
  • inghetata de vanilie pentru servit

Produsul lunii aprilie la KitchenShop

  • Setul Tarta Tatin de la Emile Henry e genial, este compus din platou si tava servire/capac, are 28 cm diametru si o culoare rosie superba :)
  • Poti prepara o intreaga reteta numai cu acest set: la inceput faci caramelul pe aragaz, apoi gatesti tarta la cuptor in aceeasi tava si rastorni tarta pe platoul de servire din set.
  • Ceramica FLAME® dezvoltata in laboratoarele Emile Henry rezista pana la temperaturi de 450°C. Emailul folosit la finisare il protejeaza de zgarieturi si ciobituri; poti taia tarta direct in tava, da bine in fata musafirilor :)
  • Reducerea de 35% e valabila in luna Aprilie doar pentru membrii KitchenShop (dureaza 2 min sa va faceti cont si nu va obliga la nimic :) si in limita stocului disponibil. Click AICI pentru a profita de promotie.

Mod de preparare:

Curatam merele de coaja, le taiem in 4 si le scoatem cotorul. Le punem intr-un bol mare si turnam sucul de la 1 lamaie peste, ele, amestecand bine; nu se vor oxida astfel.

Pentru caramel punem vasul rotunjor din setul Emile Henry pentru Tarte Tatin pe aragaz la foc micut-mediu si adaugam zaharul brun. Lasam totul pe foc pana zaharul se topeste, adaugam apoi untul si amestecam pana de dizolva. Asezam cu grija si frumos feliile de mere in forma de spirala in tava si presaram putin scortisoara peste ele.

Le lasam 5 minute pe foc, timp in care intindem aluatul de foietaj pe o suprafata pudrata cu faina. Asezam foaia rotunda de aluat peste mere si o bagam cu grija inauntru pe margini, ca si cum am inveli merele cu o paturica :) Coacem tarta Tatin 20 de min in cuptorul preincalzit la 180C pana e rumena si frumoasa.

Siiiii momentul mult asteptam, asezam platoul de servire din setul Emile Henry peste tarta si rasturnam cu grija tarta, admiran cum se prelinge siropul de caramellllll :) E divina calda, servita cu inghetata de vanilie sau frisca. Pofta mare!

Reteta Video

ENGLISH VERSION

Did you know that this amazing sophisticated french dessert, Tarte Tatin, is actually super simple to make? :D Caramel sauce, sweet and sour juicy apples, all covered in a pastry soaked from the apples and caramel, mmmm… It’s a super dessert, served warm and with a scoop of vanilla ice cream, you will for sure impress your guests :)

Ingredients:

  • 250 g puff pastry dough
  • 6 apples
  • 200 g brown sugar
  • juice from 1 lemon
  • 80 g butter
  • 1 tsp cinnamon
  • vanilla ice cream for serving

Peel and core the apples, cut them in 4. put them in a bowl and pour lemon juice over them, coating them well; this way they will not oxidize.

For the caramel put the brown sugar in the Emile Henry round tarte tatin pan over medium heat. Let it cook until it melts, then add the butter and stir until dissolved. Nicely arrange the apple slcies insto a spiral and sprinkle cinnamon on thme.

Cook for about 5 more mins, then roll the puff pastry into a circle. Place the pastry sheet over the apples and nicely tuck them in :) Bake the tart for about 20 min at 180C until lovely golden. And the long awaited moment, put the Emile Henry platter form the set over the pan and flip, so that the caramel drizzled all over the tart. Serve with vanilla ice cream. Enjoy !

Lasă un răspuns