Print Friendly, PDF & Email

Azi Ilinca împlinește 8 ani și i-am pregătit un tort superb rozzzzz, culoarea ei (și a mea) preferată :) Tort cu mascarpone și trandafiri. Aromat, fin, însiropat și cu ingrediente naturale, fără zahăr și bazaconii :)) O minunăție, așa ca ea. La mulți, mulți ani, domnișoară minunată! P.S. – eu am făcut blat de tort baby friendly, dar voi puteți face un blat de tort normal, ca în această rețetă ;) Rețeta video AICI.

Blat:

  • 9 ouă
  • 150g făină
  • 1 lgț praf de copt
  • 60ml ulei
  • 2 banane
  • 3 lg miere
  • 1 lgț extract de vanilie

Cremă:

Separam ouăle (am avut 2 ouă cu câte 2 gălbenușuri :), batem albușurile spuma cu mixerul pâna obținem o bezea. Separat pasăm bananele, gălbenușurile, mierea, vanilia și uleiul.

Micșorăm viteza mixerului și adăugăm amestecul de gălbenușuri în albușurile bătute spumă. Începem să adăugăm ușor și făina cernută și amestecată cu praful de copt. Încorporăm ușor cu o spatulă, cu mișcări circulare, păstrând compoziția aerată.

Turnăm compozitia într-o tavă de tort rotundă cu bază detașabilă (23 cm diametru, ca aceasta) unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt, o coacem la 170C până trece testul scobitorii, aprox 45 de min. Lăsăm blatul la răcit, apoi îl tăiem pe jumătate (eu am tăiat în 3).

Pentru cremă batem brânza mascarpone cu jumătate din borcanul de dulceață de trandafiri (am folosit din aceasta, fără zahăr) și 3-4 lingurițe de pudră de Dragon Fruit (colorant natural Pink pataya, de aici am luat).

Însiropăm o bucată de blat cu zeama de la ananas, punem restul de dulceață (care a rămas de la cremă), adăugăm vreo 3 linguri din cremă și nivelăm cu grijă. Punem încă o bucată de blat, o însiropăm, adăugăm încă 3 linguri de cremă.

Punem și ultima bucată de blat, o însiropăm și îmbrăcăm tortul în cremă. Îl decorăm cu ce dorim, eu am pus 3 trandafiri. Poftă mare și la mulți aaaaaaaani, Ilincuța noastră dragă! Tort cu mascarpone și trandafiri.

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns