Print Friendly, PDF & Email

Tort rapid cu Nutella și mascarpone. Am făcut tortul acesta la ziua Ilincăi acum 2 ani, când Teo avea doar 2 săptămâni :) A fost super apreciat și este genial, are o cremă fără coacere din doar 2 ingrediente absolut FABULOASĂ! Așa că am zis să îl fac și anul acesta pentru copiii mari, pentru cei mici am făcut un tort baby friendly cu afine :) Ilinca m-a rugat să îi pun și colorant, so I did, însă mi-a ieșit verde în loc de mov :))))))

Blat:

Sirop:

Crema:

  • 400g Nutella
  • 500g mascarpone

BLAT: Separăm ouăle, batem albușurile spumă cu un praf de sare până devin spumoase. Apoi adăugăm zahărul brun și batem totul până obținem o bezea fină, ca în poze.

Separat batem puțin gălbenușurile cu uleiul și aromele: vanilia, romul, apa de trandafiri (aceasta dă o aromă foarte faină blatului) și colorantul. Am pus roșu și albastru pt a obține mov, însă galbenul intens al gălbenușurilor de țară + colorantul albastru au rezultat cel mai intens verde :D Eu am folosit colorant alimentar clasic, însa găsiți colorant natural aici sau, am descoperit această pudră roz din fructul dragonului, adooooor! :))

Anyways, micșorăm viteza mixerului și adaugam amestecul de gălbenușuri în spuma de albușuri. După omogenizare adăugăm făina și praful de copt, le încorporăm ușor cu o spatulă. Ungem cu ulei o tavă rotunda (25cm), turnăm compoziția și coacem blatul aprox 1 oră la 170C, până trece testul scobitorii. Îl lăsăm să se răcească de tot.

SIROP: punem pe foc într-o crăticioară apa, esența de rom, apa de trandafiri, mierea și vanilia. Amestecăm la foc mic până se dizolvă mierea, apoi lăsăm să se răceasca siropul.

CREMĂ: Batem cu mixerul brânza mascarpone cu crema Nutella pâna la omogenizare. E cea mai simplă și delicioasă cremă de tort, gata în maxim 5 minute :)

ASAMBLARE: Tăiem blatul în 3 părți, punem pe un platou partea de sus (aceea are cele mai multe denivelări :) O însiropăm cu 1/3 din sirop. Adăugăm 1/4 din cremă, nivelăm și punem următoarea bucată de blat.

Însiropăm, adăugăm 1/4 din cremă și punem ultima parte din blat. Însiropăm cu ultima 1/3 din sirop și adăugăn restul de cremă, cu care îmbrăcăm întregul tort. Îl decorăm după bunul plac și îl ținem la rece. Poftă mare și La mulți ani! Tort rapid cu Nutella și mascarpone.

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns