Print Friendly, PDF & Email

Tort baby friendly de afine. Pentru a doua aniversare a lui Teo i-am făcut un tort baby friendly de afine suuuper bun :) Blat pufos îndulcit cu banane și miere, cremă fină de afine și mascarpone, un tort răcoros si delicios :) Poate vă place și acest tort baby friendly cu zmeură pentru prima aniversare . Rețeta video AICI.

Blat:

Cremă:

Separam ouăle (eu am avut un ou cu 2 gălbenușuri, de aceea vedeți mai multe în poză :), batem albușurile spuma cu mixerul pâna obținem o bezea. Separat pasăm bananele, gălbenușurile, mierea și vanilia și uleiul.

Micșorăm viteza mixerului și adăugăm amestecul de gălbenușuri în albușurile bătute spumă. Începem să adăugăm ușor și făina cernută și amestecată cu praful de copt. Încorporăm ușor cu o spatulă, cu mișcări circulare, păstrând compoziția aerată.

Turnăm compozitia într-o tavă de tort rotundă cu bază detașabilă (23 cm diametru, ca aceasta) unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt, o coacem la 170C până trece testul scobitorii, aprox 45 de min. Lăsăm blatul la răcit, apoi îl tăiem pe jumătate.

Pentru cremă batem brânza mascarpone cu mierea și pudra de afine de la Merryberry, e foarte faină :) Uitați ce culoare superbă a dat cremei, OMG! :)

Eu am însiropat blatul cu puțin sirop de arțar, dar cu zeamă de compot neîndulcit e cel mai bine, așa iese cam dulce :) Punem un strat de cremă pe jumătate de blat (eu o folosesc pe cea care a fost deasupra și nu are suprafața perfect netedă), adăugăm 100g afine, apoi așezăm cealaltă jumătate de blat.

O însiropăm și pe aceasta, apoi îmbrăcăm tortul în restul de cremă și îl decorăm după pofta inimii, eu am pus doar restul de afine și lumânărica aniversară :) Poftă mare! Tort baby friendly de afine

*Mierea este INTERZISĂ copiilor sub 1 an din cauza riscului de Botulism!

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns