Pentru masa de Paste alaturi de cei dragi va recomand un desert cu care veti impresiona pe toata lumea, garantat :) Acest tort ciocolatos este extrem de gustos, dens si fin, iar fructele de avocado si untul de migdale din compozitie dau o cremozitate dementiala, parca mananci ciocolata cu lingurita :) Tort de avocado si ciocolata. De incercat, neaparat!

Ingrediente (8 portii):

  • 3 avocado foarte coaptenu incercati cu avocado necoapte, schimba mult gustul si nu se mixeaza suficient in robot
  • 150g faina de migdale (migdale rasnite fin)
  • 170g unt de migdale (sau unt de arahide)
  • 10 lg sirop de artar
  • 5 lg cacao
  • 3 lg seminte de chia
  • topping: 2 lg ulei de cocos, 2 lg sirop de artar, 1 lg cacao

Curatam fructele de avocado de coaja si le scoatem samburii, apoi le taiem cubulete. Introducem in robotul de bucatarie toate ingredientele si mixam bine de tot, oprind din cand in cand aparatul si luand cu o lingura compozitia de pe pereti.

Verificam sa nu ramana bucatele de avocado intregi. Vom obtine o pasta groasa. Ungem o forma rotunda cu baza detasabila (18cm diametru) cu putin ulei de cocos, o tapetam cu hartie de copt (eu nu am pus si s-a cam lipit :)) si punem compozitia in ea, niveland frumos suprafata. Coacem tortul 35-40 de min la 170 C, pana trece testul scobitorii.

Pentru glazura amestecam cu un tel micut 2 linguri de ulei de cocos, 2 de sirop de artar si una de cacao pana la omogenizare. Dupa ce s-a racit, scoatem cu grija tortul din forma si turnam glazura peste el. Eu am presarat si cativa fulgi de migdale, pentru contrast :) Pofta mare!

ENGLISH VERSION 

This year for Easter I recommend you try this impressive dessert :) A chocolaty, dense, smooth cake, with avocado and almond butter that make it so creamy it’s like you’re eating chocolate with a spoon :) Avocado chocolate cake. Must try! :)

Ingredients (8 servings):

  • 3 very ripe avocados
  • 150 g almond flour (finely ground almonds)
  • 170 g almond butter (or peanut butter)
  • 10 tbsp maple syrup
  • 5 tbsp cocoa
  • 3 tbsp chia seeds
  • topping: 2 tbsp coconut oil, 2 tbsp maple syrup, 1 tbsp cocoa

Remove the pits from the avocados, peel and chop them. Add all the ingredients to the food processor and process well, stopping from time to time to scrape down the walls.

Check for avocado pieces, there shouldn’t be any in the mixture. Grease a 18 cm diameter spring-form pan with coconut oil and line with baking paper (I didn’t and my cake kinda stuck in some parts), add the mixture, level with a spatula and bake for 35-40 min at 170 C.

For the glaze whisk 2 tablespoons of coconut oil with 2 tablespoons of maple syrup and 1 tablespoon of cocoa until smooth and fluid. Once the cake has cooled, gently remove from the pan and drizzle the glaze on top. I sprinkled some almond flakes, for the contrast :) Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *