Pentru ziua Ilincai i-am pregatit acest tort duo mousse de ciocolata pe care si l-a dorit, si decorat bineinteles cu Elsaaaaa :)))) Mamele de fete stiu :) Super fin, cremos si bun a iesit, sa ne traiasca scumpetea, cand a trecut jumatate de deceniu, OMG?! :)

Blat:

  • 4 oua
  • 4 lg Green Sugar
  • 4 lg faina*
  • 3 lg cacao
  • 1/2 lgt praf de copt
  • 1 lg ulei (de cocos)
  • 1 lgt extract de vanilie

Crema cioco neagra:

Crema cioco alba:

  • 200g ciocolata alba
  • 300ml smantana lichida
  • 15g gelatina
  • 2 lgt extract de vanilie

Sirop:

Decor:

Pentru blat: Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi indulcitorul si batem in continuare pana obtinem o bezea lucioasa si ferma. Micsoram viteza mixerului si adaugam galbenusurile amestecam cu uleiul si vanilia.

Separat amestecam faina, pudra de cacao si praful de copt, pana nu mai sunt cocoloase. Folosind o spatula incorporam amestecul uscat in cel de bezea usor, cu miscari circulare de jos in sus, sa pastram compozitia aerata.

Tapetam o tava rotunda (28 cm diametru, dar eu o pandesc pe aceasta, pentru ca are si marginea aceea foarte utila, sa nu ramana urme sifonate de la folia alimentara, cum mi-au iesit mie :)) cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si o coacem cam 30-40 min la 170C, pana trece testul scobitorii.

Pentru crema de ciocolata cu lapte dizolvam gelatina in 4 linguri de apa rece, separat punem pe foc 100ml de smantana dulce si adaugam ciocolata amestecand pana se topeste. Batem restul de smantana dulce pana se transforma in frisca si o incorporam usor in amestecul topit de ciocolata, adaugam si esenta de rom.

Procedam la fel si cu mousseul de ciocolata alba :) Pentru asamblare, in tava in care am copt blatul punem folie alimentara, asezam blatul si il insiropam cu un sirop facut din apa, esenta de rom si indulcitor lichid cu aroma de caramel.

Turnam mousseul de ciocolata cu lapte, apoi introducem tava in congelator pana se incheaga mousse-ul, cam 20 de min a durat la mine. Turnam apoi si mousse-ul de ciocolata alba si introducem tortul la rece fie in congelator inca 20 de min, fie in frigider cam 2 ore.

Cand tortul e ferm la atingere il putem scoate din forma si din folia alimentara si orna cum dorim, eu l-am imbracat in frisca si l-am decorat cu o vafa cu Frozen :) Doar aceasta feliuta mica a mai ramas de pozat, ceea ce spune multe :) La multi ani!

*Folosind faina de migdale, tortul devine fara gluten :) iar folosing ciocolata fara zahar si omitand vafa si gelul de glucoza, desertul devine low carb, FYI.

ENGLISH VERSION

Coming soon…:)

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on Tort duo mousse de ciocolata / Duo chocolate mousse cake

  1. La mulți ani!
    Îmi place mult mousse-ul si duo și trio. E preferatul meu și nu numai.
    Îmi place mult și Elsa.
    Va îmbrățișez!
    Petrecere frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *