Print Friendly, PDF & Email

Am făcut de mai multe ori varză călită la multicooker și mi-ați cerut rețeta, așa că am pus-o pe lista mea de Rețete TO DO. Și acum i-a venit rândul :) Bunnnnnă de tot! Se poate mânca și simplă (de post), și cu niște cârnăciori la Airfryer :) Rețeta Video AICI. Mai multe rețete la multicooker AICI.

Ingrediente:

  • 1 varză
  • 2 cepe
  • 1 ardei capia
  • 3 lg ulei
  • 300ml suc de roșii
  • 2 lgț boia dulce
  • câteva frunze de cimbru (sau 1 lgț cimbru uscat)
  • câteva frunze de dafin
  • sare, piper

Pornim aparatul și îl setăm pe Brown/Saute. Adăugăm uleiul și călim puțin cepele tocate și ardeiul tocat. Începem să adăugăm tranșe din varza tocată, pe măsură ce o tocăm. Presărăm și sarea, care ajuta varza să își lase zeamă.

Călim ceapa până se înmoaie f puțin, apoi adăugăm: foile de dafin, cimbrul (am pus ramuri de cimbru proaspăt, dar puteți pune și cimbru uscat), boiaua dulce, sucul de roșii, boabe de piper. Amestecăm și punem capacul multicookerului, îl rotim spre poziția Închis.

Rotim și valva de presiune spre poziția Închis și setăm aparatul 10 minute pe Manual, High pressure. Dacă aveți modelul CrockPot Turbo Express, puteți apăsa și funcția Turbo pentru a scurta cu 40% timpul de gătire :) Eliberăm presiunea cu grijă, rotim capacul și ne bucurăm de o delicioasă varză călită la multicooker :) Am servit cu puțin mărar proaspăt tocat deasupra. Poftă mare!

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns