Print Friendly, PDF & Email

Îmi era mie cam frică mie de gătit vită, să nu iasă prea tare, dar azi am făcut, OMG, o bunătate de vită cu sos de soia și legume, a ieșit super frageda și aromată, yummmy! Asta și pentru că am folosit carne de vită de cea mai bună calitate de la Karpaten Premium Angus, vă povestesc despre ei mai jos, keep reading :) Rețeta Video AICI.

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită (vrăbioară de la Karpaten Premium Angus)
  • 1 lg ulei
  • 4 lg sos de soia (60ml)
  • 1/2 lgț ghimbir pudră
  • 1 lg miere
  • 2 lg ulei
  • 1 morcov
  • 2 ardei grași (de culori diferite)
  • 1 ceapă rosie
  • 2 lg semințe de susan
  • 1 ceapă verde

Karpaten Premium Angus

Karpaten Premium Angus este primul shop online din România care comercializează carne de vită Angus de înaltă calitate. Vitele sunt hrănite cu iarbă proaspătă, verde și apă curată din preeriile Transilvaniei, stau afară pe tot parcursul anului, sunt crescute fără antibiotice, hormoni sau steroizi. Carnea Premium Angus este un produs natural, fraged, marmorat și maturat, premiat cu medalie de argint la nivel mondial, pentru calitățile sale. Este the best! :)

Găsiți extrem de multe informații pe blogul lor, AICI: Rețete, Cum prepari carnea (Marinare, Sosuri și condimente, Garnituri, Gradul de gătire, Congelare/Decongelare, Accesorii), Cum gătești carnea (Tehnici de gătire, Medii de gătire), Despre carnea Angus, Despre KPA.

Mod de preparare

Tăiem carnea cubulețe micuțe (înlăturăm părțile cu multă grăsime), o punem într-un bol și o amestecăm cu sos de soia, ghimbir și miere. O masăm bine, punem folie peste bol și o lăsăm 2 ore la marinat.

După ce s-au scurs cele 2 ore, adăugăm 1 lingura de ulei în tigaie și rumenim carnea la foc mare până se bronzează frumos și se caramelizează puțin, ca în imagini.

Scoatem carnea din tigaie, mai adăugăm 2 linguri de ulei și călim legumele tăiate fâșiuțe, mai întai ceapa și morcovul, apoi ardeii. Când legumele sunt făcute, dar nu prea moi, să se pastreze din textura crunchy, adăugăm și carnea la loc în tigaie și amestecăm bine totul.

Oprim focul și adăugăm semințele de susan și ceapă verde tocată. Merge super bine cu orez sau tăiței de orez. Poftă mare! Vită cu sos de soia și legume.

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns