O rețetă de comfort food incredibil de aromată și delicioasă: vită Stroganoff la multicooker. Carnea de vită a ieșit super fragedă și aromată, efectiv NU ai nevoie de cuțit, se desface fâșii-fâșiuțe… Cu această ocazie, vreau să vă anunț că de Black Friday, multicookerul CrockPot Express are CEL MAI MIC PREȚ din an! Eu îl am din 2019 și îl iubesc! Oferta e valabilă până pe 25 noiembrie, în limita stocului disponibil. Aveți AICI pagina mea special dedicată multicookerului, cu muuulte rețete la multicooker și tips & tricks, să o salvați la bookmarks, că e superrr utilă :) Rețeta video AICI și mai jos.
Ingrediente:
- 1 lg unt
- 1 lg ulei de măsline
- 2 cepe
- 800g carne de vită (pulpă de mânzat)
- 250g ciuperci
- 2 lg făină (sau amidon sau 2 lgț gumă xantan)
- 400ml supă de vită
- 2 lgț muștar Dijon
- 2 căței de usturoi
- 1 lg pastă de tomate
- sare, piper
- 180g smântână
- pătrunjel pt servit
Setăm pe Saute, punem uleiul de măsline și untul în vasul multicookerului. Când acestea s-au încălzit puțin și untul a început să se topească, adăugăm cepele tocate. Gătim până cepele sunt ușor translucide. Adăugăm ciupercile tocate grosier, sare, piper și făina*, amestecăm puțin.
Adăugăm carnea de vită tăiată fâșii sau cubulețe, supa de vită (eu cumpar una la borcan de 310 ml și completez cu apa până la cantitatea dorită) usturoiul pisat, muștarul și pasta de roșii (eu am avut suc de roșii făcut de domnul soț :) Amestecăm, apoi punem capacul și setăm programul Meat, High pressure, 35 min.
După ce programul s-a terminat, mai lăsăm aparatul 10 min, apoi eliberăm presiunea. Amestecam și gustăm sosul, mai adăugăm sare, piper, dacă mai e nevoie. La fel și făină pentru ajustarea consistenței sosului: eu am mai pus 2 linguri de făină într-un bol, peste care am pus un polonic din sos și am amestecat bine, apoi l-am turnat în multicooker și am amestecat, astfel nu se fac cocoloașe :)
La final adăugăm smântâna și servim cu pătrunjel proasptă tocat deasupra și garnitura preferată: paste, orez, cartofi sau conopidă pt o variantă low carb :) Poftă mare!
Făina poate fi înlocuită de făină fără gluten sau amidon pentru o variantă fără gluten sau de gumă xantan pentru o variantă low carb :)
Rețeta video
ENGLISH VERSION
Coming soon… :)