Bounty-vegan1

De mult timp imi doream sa prepar un Bounty sanatos, insa nu am fost satisfacuta de retetele gasite pe internet. So I went back to basic si m-am lasat ghidata de intuitie (si talent, ar adauga modesta din mine :)
Reteta pe care v-o propun este extrem de simpla, se face foarte repede, e de post (!), e sanatoasa, nu e scumpa (alte retete contin unt de cocos sau de cacao) si e dementiala.
Un vis, ce sa mai incoace si incolo :)

Ingrediente

Amestecam bine, pana la omogenizare, nuca, laptele de cocos si indulcitorul. Cantitatile sunt orientative pentru ca difera in functie de ingredientele folosite, asa ca puteti adauga mai mult lapte/cocos pana obtineti o consistenta maleabila.
Punem compozitia intr-o vas patratos tapetat cu folie de plastic. Nivelam bine cu o spatula sau cu un cutit lat. Introducem vasul la congelator pentru aprox 1 ora. Apoi taiem si modelam batoane dreptunghiulare pe care le introducem in ciocolata neagra topita la bain-marie. Le asezam pe hartie de copt si le punem la frigider pentru a se raci. Divine… Pofta mare!

ENGLISH VERSION

I’ve been wanting to prepare healthy Bounty bars for a long time, but the recipes I found on the internet were not satisfying enough. So I went back to basic and let myself driven by intuition (and talent :)
The recipe I am bringing you is extremely simple, quick, vegan (!), healthy, not expensive (other recipes contain cacao butter), a true delight.
Dreams do come true :)

Ingredients

  • 200 g coconut flakes
  • 150 ml coconut cream
  • 3 tbsp liquid natural sweetener (agave, maple, syrup, honey)
  • 300 g sugar free dark chocolate

Combine in a bowl the coconut flakes, milk and sweetener. The quantities are not strict, because the texture of the ingredients may differ, so add more milk/coconut flakes until you get a soft „dough”.
Press the mixture in a small square tray, previously lined with plastic foil. Smooth it well with a spatula and put it in the freezer for 1 hour. Cut and mold rectangular bars and dip them in the melted chocolate (bain-marie). Put them on baking paper let them cool in the fridge. Divine… Enjoy!

Print Friendly

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *