Bounty-vegan1

De mult timp imi doream sa prepar un Bounty sanatos, insa nu am fost satisfacuta de retetele gasite pe internet. So I went back to basic si m-am lasat ghidata de intuitie (si talent, ar adauga modesta din mine :)
Reteta pe care v-o propun este extrem de simpla, se face foarte repede, e de post (!), e sanatoasa, nu e scumpa (alte retete contin unt de cocos sau de cacao) si e dementiala.
Un vis, ce sa mai incoace si incolo :)

Ingrediente

Amestecam bine, pana la omogenizare, nuca, laptele de cocos si indulcitorul. Cantitatile sunt orientative pentru ca difera in functie de ingredientele folosite, asa ca puteti adauga mai mult lapte/cocos pana obtineti o consistenta maleabila.
Punem compozitia intr-o vas patratos tapetat cu folie de plastic. Nivelam bine cu o spatula sau cu un cutit lat. Introducem vasul la congelator pentru aprox 1 ora. Apoi taiem si modelam batoane dreptunghiulare pe care le introducem in ciocolata neagra topita la bain-marie. Le asezam pe hartie de copt si le punem la frigider pentru a se raci. Divine… Pofta mare!

ENGLISH VERSION

I’ve been wanting to prepare healthy Bounty bars for a long time, but the recipes I found on the internet were not satisfying enough. So I went back to basic and let myself driven by intuition (and talent :)
The recipe I am bringing you is extremely simple, quick, vegan (!), healthy, not expensive (other recipes contain cacao butter), a true delight.
Dreams do come true :)

Ingredients

  • 200 g coconut flakes
  • 150 ml coconut cream
  • 3 tbsp liquid natural sweetener (agave, maple, syrup, honey)
  • 300 g sugar free dark chocolate

Combine in a bowl the coconut flakes, milk and sweetener. The quantities are not strict, because the texture of the ingredients may differ, so add more milk/coconut flakes until you get a soft „dough”.
Press the mixture in a small square tray, previously lined with plastic foil. Smooth it well with a spatula and put it in the freezer for 1 hour. Cut and mold rectangular bars and dip them in the melted chocolate (bain-marie). Put them on baking paper let them cool in the fridge. Divine… Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *