Am pentru voi o reteta inedita de clatite cu malai. Suna interesant, nu? :) Si cum clatitele parca nu prea merg fara sirop, vreau sa va prezint o noua descoperire de-a mea, este vorba de niste siropuri naturale facute doar din mere, struguri si roscove. Sweet Freedom se numesc :) Sunt vegane, au un procent de fructoza foarte mic si sunt absolut delicioase. Eu am folosit varianta dark, mai exista si original sau cu ciocolata. Le gasiti aici :)

Ingrediente:

Punem intr-un bol ingredientele uscate si le combinam usor cu o lingura, apoi le adaugam si pe cele lichide. Amestecam cu un tel, iar cand compozitia e omogena si destul de fluida, turnam din ea cu polonicul intr-o tigaie incinsa si unsa cu putin ulei de cocos. Cand incep sa apara bule si suprafata clatitelor pare uscata (1-2 min), le intoarcem cu o paleta si le rumenim si pe partea cealalta. Nu turnam o cantitate prea mare de compozitie pentru ca sunt destul de fragile. Eu am folosit o forma de silicon cu inimioare :) Le stropim din belsug cu sirop si eventual presaram si fructe pe ele, ca sa arate cat mai artistic :) Delicioase!

*Reteta inspirata si adaptata de aici

ENGLISH VERSION

I have a very special recipe for you: cornmeal pancakes. Sound interesting, right? :) And because pancakes just don’t go without syrup, I want to show you my latest discovery, some natural syrups made only from apples, grapes and carob. Sweet Freedom is their name :) They’re vegan, low in fructose and absolutely delicious. I used the dark version, but you also have original or chocolate syrup.

Ingredients:

  • 8 tbsp cornmeal
  • 3 tbsp gluten-free white flour)
  • 1 egg, beaten
  • 3 tbsp coconut oil
  • 2 tbsp agave syrup
  • 250 ml rice milk
  • 1 tbsp vinegar
  • 1/2 tsp baking powder
  • coconut oil for greasing the pan
  • Sweet Freedom syrup and fruit for serving

Put all the dry ingredients in a large bowl and gently combine them, then add the wet ones as well. Whisk the mixture until it’s smooth and relatively thin, then pour a small amount into a pan greased with a little olive oil. When the pancake’s surface looks dry and with bubbles, flip on the other side.  Repeat until you have enough pancakes :) Don’t pour too much dough, because the pancakes are fragile and they might break. Drizzle lots of syrup over them and serve with fruits, to look as cute as possible :) Delicious!

Print Friendly

5 comments on “Clatite cu malai / Cornmeal pancakes”

  1. Eu folosesc ca topping asta:http://www.adiograsime.ro/magazin/budinca-umplutura-gem/topping-ciocolata-fara-zahar-carbohidrati-redusi-detalii.html
    Are mai putine calorii si mult mai putine carbohidrati.Probabil ca nu e la fel de sanatos,dar eu vreau sa slabesc asa ca,e musai sa numar caloriile in acest fel:)) De altfel,e chiar bun toppingul,daca vrei sa-l incerci vreodata:) Am mai avut si de la Walden Farms sirop de cioco,dar e incredibil de acru.Cica cel de caramel e mai ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *