Desertul vedeta al verii este, fara doar si poate, inghetata! Pentru ca toti copiii o adora in sezonul calduros si nu numai, este ideal sa o faceti in casa, cu iubire, ingrediente de calitate si controland cat de dulce sa fie :) Pentru ca am o printesa mancacioasa foc, avem mereu in congelator aceasta inghetata pentru copii facuta in casa cu diverse fructe proaspete delicioase :D Ilinca o adora, dupa cum se vede si in poza :)

Ingrediente (6 portii):

Pasam bananele si afinele cu ajutorul blenderului, separat batem spuma smantana cu mierea pana obtinem frisca :) Apoi combinam usor cele 2 amestecuri cu o spatula si punem compozitia obtinuta in forme pentru inghetata pe bat, gasiti unele excelente aici. Le introducem in congelator pana se intaresc, iar inainte de servire le trecem sub un jet de apa calda, pentru a le scoate usor. Cea mai buna inghetata! :)

*Alegeti o varianta neindulcita; FYI, doar smantana dulce de la Zuzu cu 12% grasime nu contine caragenan. Pentru copiii cu intoleranta la lactoza puteti folosi smantana de cocos, o gasiti aici.

Galerie foto

ENGLISH VERSION 

Ice cream is undoubtedly summer’s star dessert! Because all children love it, it’s best to make it at home, with good ingredients and controlling the sweetness :) And because I have a very hungry princess, I always keep this homemade ice cream in the fridge, made with various delicious fruit :)

Ingredients (6 servings):

  • 200 g blueberries (or favorite fruit)
  • 2 bananas
  • 200 ml heavy cream*
  • 1 tbsp honey (to taste)

Puree the bananas and blueberries with a blender, separately whisk the cream and honey until stiff peaks. Then gently combine the 2 mixtures and spoon the result into ice cream molds. Place in the freezer until set and before serving, run them over hot water, to remove easily :) Best toddler ice cream!

*Choose unsweetened versions. For dairy intolerant children you can use coconut cream.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *