Print Friendly, PDF & Email

A trecut deja un an si jumătate de când am trecut de la bucătăria mititică în care a luat naștere Madeline’s Cuisine în 2013, într-un apartament miiicc de 2 camere, la bucătăria visurilor mele, la casă :) Este destul de mare (cameră de 14 mp în formă de L), luminoasă și vreau să vă arăt cum am conceput-o și mai ales organizat-o, având foarte multe accesorii, ustensile și aparatură de bucătărie, ca orice food blogger, deh :) Practic bucătăria e compusă din:

 • Partea efectivă de bucătărie „liniară”, adica o singură latură lungă de aprox 6m (făcută pe comandă), până în tavan.
 • O masă de lemn cu 4 scaune, foarte draguță, de la Ikea.
 • Un frigider Hotpoint încăpător de 450L (combină frigorifică de fapt :)
 • Un corp soldat cu Coffee & Drinks corner (extrem de popular, îl detaliez mai jos) și „cămara” mea
 • 2 corpuri pe peretele lateral: unul cu 2 uși care îmbracă centrala + un corp pt ceaiuri, cafea, ness, zahăr, miere; sub ele scara de la Ikea, atârnată de perete
 • + o serie de 6 dulăpioare suspendate, până în tavan, unde ținem ce folosim rar

Puteam opta pentru bucătărie în L, însă nu am vrut să se creeze senzația de înghesuială. Așa că ai mult loc să te învârți :) Deși acum se poartă bucătăriile Shabby Chic, cu sculptura în mobilă, drăgălașe, nu zic nu, dar nu m-am regăsit în acest trend, am vrut un design cât mai simplu și minimalist :)

Aparatura de pe blat:

 • Se spune că nu e Feng Shui să ai mai mult de 2 aparate la vedere în bucătărie, însă noi avem 4, asta e :)) Acestea sunt cele mai folosite la noi:
 • KitchenAid nuanța Apple Cider. Piesa de rezistență la care am asortat toată bucătăria :)) Are culoarea ciocolatei cu lapte, așa ca am ales: blatul de bucătărie similar, un gri maroniu, palul MDF bej mat, gresia maro închis și faianța bej. Deci cromatic, tematica bucătăriei e chocolate & cappucino :) Later edit: în 2020 am schimbat modelul KA ciocolatiu cu unul roz bombon, pentru o pată de culoare. Apoi a apărut în bucătăria mea și mixerul cu bol Cuisinart, alb sidefat, îl ador și pe el! :)
 • Prăjitor de pâine de culoarea bej, se asortează perfect! :)
 • Fierbător și tea maker Tefal cu 8 trepte de temperatură (40-100C), infuzor și funcție de păstrare la cald.

Deasupra blatului:

Soldatul „cămară”+Coffee Corner:

 • În spațiul deschis avem un Coffee&Drinks corner cu: Espressor automat cu cafea boabe Krups, espressor Nespresso Essenza Mini (ediția roz Chiara Ferragni), aparat Aeroccino 3 pentru spumat lapte (Nespresso, tot ediție roz :)
 • Tot aici am pus și noul Airfryer de la Breville, pe care îl folosesc frecvent
 • În celelalte 2 spații avem multe rafturi unde ținem aproape tot ce ține de „cămară”: făină de toate felurile, orez, griș, mălai, cereale, paste, conserve, dulciuri și gustări sărate etc
 • Recipiente am luat din Ikea (acestea sunt super), Pepco, Jumbo, Mega Image

Corp cu vase:

 • Aici țin pe raftul de sus: farfurii mici, farfurii întinse și cele de ciorbă, boluri mari, iar pe raftul de jos: ibrice, crăticioare, tigăi (câteva Tefal Ingenio, economisesc spațiu având un singur mâner pt toate), 2 forme de tort (18 cm si 23 cm), 2 forme de tartă.
 • Blender de mare putere Vitamix

2 Corpuri cu câte 4 sertare:

 1. Condimente în borcane din Pepco/Ikea etichetate cu acest aparat genial! :) Mulțumesc Corina pt inspiratie!
 2. Accesorii mici de bucătărie și MULTE, prea multe să le enumăr :)) Sunt sortate în coșulețe drăguțe bej din Jumbo și Pepco, foarte practice, unul e plin doar cu forme și ștampile pentru biscuiți :)
 3. Accesorii mari: făcăleț, spumieră, spatule, storcătoare de citrice, polonic, linguri de lemn și bambus, spatule pentru tort, linguri mari de salată, pusher Vitamix etc.
 4. Boluri mici și castroane ramekin.
 1. Tacâmuri cutițe, strecurători pt ceai, bețe pt frigărui, cake pops, scobitori.
 2. Un sertar doar al fetelor cu: castroane, farfurii, tacâmuri, cănuțe, pahare, paie refolosibile de inox
 3. Sertarul meu cu: uleiuri esențiale, necesarul pt manichiură (normală și semipermanentă), ingrediente și forme pt cosmetice DIY, vitamine, medicamente
 4. Sertar cu grătar de răcire prăjituri, clipsuri, plansete de silicon pt aluat și copt/macarons + consumabile: hârtie de copt, folie de aluminiu, folie alimentară, paie, pungi pentru congelator, pungi de gheață.

Dulap suspendat:

 • 1 corp cu 3 rafturi: căni, pahare, cești de cafea și farfuriuțe pentru desert.
 • Corpul de Deasupra hotei în care mai țin câteva forme pt înghețată, cutiuțe de metal, o formă pentru brânză Lekue, bile ceramice pentru copt și diverse mărunțișuri.
 • Lângă centrală, pe lânga corpul care o maschează, am mai facut un corp unde ținem ceaiuri, cafea, creme tartinabile, zahăr, miere, ness.

Altele:

 • Măsuța Ilincăi pentru făcut teme pentru grădi, colorat, pictat etc :) + cărucior cu rechizite, să le poata plimba bucătărie>sufragerie și invers :)
 • Dulap Jolly pt sticle cu 2 niveluri: sticle de ulei, oțet, termosuri.
 • Mașina de spălat vase, deși e un model mic de 10 seturi (45 cm), am luat-o de la apartament și e folosită zilnic din 2013! Economisim cu ea foarte mult timp și apă :) Later edit: după 9 ani de utilizare, am schimbat-o cu acest model Hotpoint :)
 • Sub chiuveta: Stânga – 2 compartimente cu saci de gunoi, lavete, bureți și produse pt curățenie, pompă pt desfundat chiuveta + un coș cu produsele pe care le folosește doamna care ne ajută la curățenie (produse Stan Home, Domestos), Dreapta – 2 coșuri de gunoi pe suport glisant, de la Ikea


Soldat cu cuptor:

+Am făcut pe comandă încă o serie de 6 dulăpioare suspendate, unde țin ce folosesc foarte rar, pentru că trebuie să mă urc pe scară :)) BTW, această scară de la Ikea e minunată pentru bucătărie. Aici țin: aparatele de făcut popcorn/sărățele/vată de zahăr, formele de silicon, accesorii pentru KitchenAid, uscător de salată, platou cu capac pentru tort, suport rotativ tort, răzătoare, caserole.

Sper să vă placă bucătăria mea, în care pregătesc toate bunătățile de pe blog, și să vă ajute ideile în amenajările voastre! :)

4 Comments on Cum mi-am amenajat și organizat bucătăria

Lasă un răspuns