Print Friendly, PDF & Email

Gem de caise la multicooker. Am tot studiat rețete de gem și gem la multicooker până am găsit varianta perfectă pentru mine :) Pentru că vara e pliiiiină de fructe delicioase de care e păcat să nu profităm. Iar gemul făcut în casă cu fructe de sezon e incomparabil mai bun în ceea ce privește gustul, calitatea, prețul :) În plus, mi-ați tot scris că vreți să știți cum se face gemul la multicooker, so here it is, urmează și cu căpșuni și alte fructe, că îmi place :) Nu uitați de pagina mea special dedicată multicookerului, cu multe rețete, info, accesorii și tips & tricks.

Ingrediente (5 borcănașe):

  • 2 kg caise
  • 400g zahăr brun
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1/2 lgț pudră de vanilie (opțional)

Spălăm caisele, le scoatem sâmburii. Le punem în vasul multicookerului cu zahărul brun (eu m-am decis la proporția 1kg de fruct – 200g zahăr brun, dacă folosiți zahăr alb, puneți mai puțin, acela e mai duce) și zeama de lămâie.

Punem capacul și lăsăm așa 30 de min, să își lase zeama. NU se pune apă, fructele vor lăsa multă zeamă, veți vedea :)

Amestecăm puțin in fructe, adăugăm vanilia (opțional), apoi punem capacul, îl setăm pe poziția Închis, la fel și valva de presiune. Setăm aparatul 30 minute pe Dessert. După ce timpul a expirat eliberăm cu grijă presiunea. Va arăta a compot, nu vă speriați, aveți încredere :))

Pasăm fructele cu blenderul vertical și fierbem pe Simmer (la Turbo) sau Brown/Saute cam 15-20 min, amestecând, până obținem consistența dorită. Gemul acum arată cam lichid, dar se va întări destul de mult după răcire. Test pentru a vedea dacă e gata: puneți puțin gem pe o farfurie și trasați cu degetul o dungă, dacă aceasta rămâne vizibilă și bine delimitată, ca în poza de mai sus, gemul e gata :) Eu am fiert gemul 15 min și zic că ar mai fi mers încă 5 minute :) Dar ne place și așa.

Punem gemul în borcane sterilizate și le înfiletăm bine. Eu folosesc și această pâlnie pentru gem/dulceață/zacuscă etc, ca să nu dau pe alături :)) Din aceste cantități mi-au ieșit 4 borcane de 350ml și unul de 400ml :) Poftă mare! Gem de caise la multicooker.

Rețeta video

Articolul conține unele linkuri afiliate.

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns