Cand eram mica eram mare fana Nutella, asa ca am fost tare bucuroasa cand am descoperit ca o pot face in casa, cu ingrediente naturale, atent alese de mine, fara Euri si alte prostioare :) Nutella mea e grozava pe paine integrala prajita, cu o cana de lapte de migdale alaturi, poti mozoli fructe proaspete in ea, o poti folosi la deserturi pe post de umplutura sau topping si cate si mai cate… Doamnelor si domnilor, Nutella de casa se intoarce :D Mai sanatoasa si mai delicioasa ca niciodata! :)

Ingrediente:

  • 2, 1/2 cani alune de padure 
  • 1 cana lapte de migdale
  • 1/3 cana cacao
  • 1/3 cana sirop de agave
  • 2 lg ulei de cocos
  • 1/2 lgt pudra naturala de vanilie

Punem alunele intr-o tava si le rumenim in cuptor la foc mediu timp de aprox 10 minute. (Pentru varianta raw sarim peste aceasta etapa :) Apoi punem tot in robotul de bucatarie si procesam bine pana obtinem o crema mai mult sau mai putin fina, in functie de puterea robotului.

Mie sincer varianta mai putin fina mi se pare mai draguta, pentru ca arata rustic :) Se pastreaza in frigider intr-un borcan de sticla inchis ermetic. Cat rezista nu pot sa va zic… :)) Pofta mare!

ENGLISH VERSION

When I was little I was crazy about Nutella, so I was thrilled when I realized I could make it myself, with natural, carefully selected ingredients :) My Nutella is great on wholewheat toast, with a cup of almond milk, you can dip fresh fruit in it, or use it as filling or topping and so much more… Ladies and gentlemen, homemade Nutella returns :D Healthier and tastier then ever! :)

Ingredients:

  • 2, 1/2 cups raw hazelnuts
  • 1 cup almond milk
  • 1/3 cup cocoa
  • 1/3 cup agave syrup
  • 2 tbsp coconut oil
  • 1/2  tsp natural vanilla essence

Place the hazelnuts on a tray and bake them for about 10 minutes at medium heat (for the raw version skip this step :) Then process everything in the food processor.

How smooth the cream will be depends on the processor’s power, but, to be honest, I like the less smooth version, it has a rustic look :) Store it in a glass jar in the fridge. I can’t say for how long… :)) Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments on Nutella de casa / Homemade Nutella

    • Draga Monica, poti folosi ce lapte vegetal ai la indemana. Prin rumenire cica s-ar elibera niste uleiuri naturale din alune si gustul e putin mai pronuntat. Dar si varianta raw e delicioasa, te asigur :) Doar ca are robotul ceva mai mult de lucru :)

  1. De cativa ani fac si eu nutella in casa si reteta e foarte asemanatoare cu a ta:delicioasa si sanatoasa.De altfel,eu am numit-o Sanatella.Superbe retete si fotografii,draga Madalina!

    • Haa, ce dragut, Sanatella! Super idee :) Multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase, Diana, sunt atat de bucuroasa cand vad ca lumea imi apreciaza blogul! :) O zi frumoasa isi doresc!

  2. Arata apetisant Nutella. Imi poti spune ce fel de robot folosesti ? Ce putere are, eventual daca imi poti spune si firma…………sunt in cautare de un robot ? Multumesc,

  3. Super super buna! Eu am făcut cu pudră de roşcove ca sa mănânce și cel mic, dar nu i s-a părut gustoasă, așa că am mâncat-o eu în 3 zile pe toată:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *