Începe să fie plin de căpșuni, iar eu și fetele mele (și tati de fapt :) adoooorăm aceste fructe de primăvară-vară :) Astăzi am făcut spumă de căpșuni cu frișcă naturală și miere, potrivită și pentru copii mici (+1 an). Deliciu! Mai multe rețete cu căpșuni aveți AICI și mai multe rețete pentru copii – baby friendly aveți AICI. P.S:- se poate face și în variantă fără lactoză (și de psot, actually), cu frișcă de cocos, rețeta AICI :) Teo a mâncat 2 boluri mici pe nerăsuflate :))))

Ingrediente (4-6 porții):

  • 500 căpșuni
  • 250ml smântână lichidă (neîndulcită)
  • 1-2 lg miere sau (una mare :)
  • 1/2 lgț pudră de vanilie

Super simplu: pasăm căpșunile, mierea și vanilia cu blenderul până obținem o cremă fină, fluidă. P.S.- dacă vreți să iasă mai fermă spuma, puneți mai puține căpșuni, între 300-400g, eu am vrut o aromă intensă de căpșuni și nu m-a deranjat consistența nu f fermă :)

Separat batem smântâna pentru frișcă, eu am folosit smântână lichidă neîndulcită de la Lăptăria cu Caimac (v-am pus poză mai jos), la care am adăugat o linguriță de zeamă de lămâie (fiind naturală, altfel nu iese frișca :) Puteți folosi, firește, orice frișcă.

În compoziția de frișcă începem să adăugăm puțin câte puțin din piureul de căpșuni, încorporându-l ușor, cu o spatulă, folosind miscări circulare, de jos în sus, ca la checuri și aluaturi aerate :) Repetăm până terminăm piureul de căpșuni.

Punem folie pe vas și introducem crema la rece minim o oră. La rece se va mai întări puțin. Serviți celor dragi cu căpșuni deasupra, un deliciu, poftă maaare! :)

P.S. – cleștele pt căpșuni din imagini și video e genialllll, un must-have în sezonul căpșunillor și nu numai :D Eu l-am luat de la Kitchen Shop, acum nu îl mai au, dar îl găsiți la Emag.

Rețeta video

ENGLISH VERSION

Coming soon…

Spumă de căpșuni cu frișcă și miere

Articolul conține unele linkuri afiliate.

Lasă un răspuns