Dupa tortul de la ziua Ilincai am zis ca trebuie sa repet experienta intr-o varianta keto / low carb si cu noua mea forma de tort din silicon, la care visam de ceva timp (o gasiti aici). Tort keto mousse de ciocolata. Un desert fin pentru clipe speciale pe care toata lumea il va ADORA :) Fara zahar, fara gluten and so on :)

Blat:

  • 3 oua
  • 4 lg Green Sugar
  • 3 lg faina de cocos
  • 2 lg cacao
  • 1/2 lgt praf de copt
  • 1 lg ulei de cocos
  • 1 lgt extract de vanilie

Crema cioco neagra:

Crema cioco alba:

Sirop:

Pentru blat: Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi indulcitorul si batem in continuare pana obtinem o bezea lucioasa si ferma. Micsoram viteza mixerului si adaugam galbenusurile amestecam cu uleiul si vanilia.

Separat amestecam faina, pudra de cacao si praful de copt, pana nu mai sunt cocoloase. Folosind o spatula incorporam amestecul uscat in cel de bezea usor, cu miscari circulare de jos in sus.

Ungem cu putin ulei o tava rotunda (25 cm diametru de aici), punem compozitia in ea, o nivelam frumos si o coacem cam 30 min la 170C, pana trece testul scobitorii.

Pentru mousseul de ciocolata dizolvam gelatina in 4 linguri de apa rece, separat punem pe foc 100ml de smantana dulce si adaugam ciocolata amaruie amestecand pana se topeste. Batem restul de smantana dulce pana se transforma in frisca si o incorporam usor in amestecul topit de ciocolata, adaugam si esenta de rom.

Procedam la fel si cu mousseul de ciocolata alba :) Pentru asamblare, in tava in care am copt blatul punem folie alimentara, asezam blatul si il insiropam cu un sirop facut din apa, esenta de rom si indulcitor lichid cu aroma de caramel.

Turnam mousseul de ciocolata cu lapte, apoi introducem tava in congelator pana se incheaga mousse-ul, cam 20 de min a durat la mine. Turnam apoi si mousse-ul de ciocolata alba si introducem tortul la rece fie in congelator inca 20 de min, fie in frigider cam 2 ore.

Cand tortul e ferm la atingere il putem scoate din forma si din folia alimentara si orna cum dorim, eu am turnat pe el niste cicolata fara zahar topita la bain-marie cu putin ulei de cocos si l-am decorat cu zmeura :)

ENGLISH VERSION

Coming soon…:)

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments on Tort keto mousse de ciocolata / Keto chocolate mousse cake

  1. Buna ziua. Scuze ca va deranjez. Se poate înlocui smântâna lichida cu frișcă neîndulcita, așa La Dorna 32% grăsime? Nu am găsit smântâna lichida decât pt gătit.
    Va mulțumesc frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *