O reteta simplissima din doar 2 ingrediente, buna ca aperitiv sau chiar fel principal alaturi de extra legume :) Varza de Bruxelles invelita in bacon. Am invelit varza in doar jumatate din cantitatea de bacon pentru ca doar eu mananc astfel de varza la noi in casa :)) Mie una mi-a placut la nebunie, sa incercati reteta daca sunteti fan oricare din cele 2 ingrediente :)

Ingrediente (4 portii):

  • 1 kg varza de Bruxelles
  • 200g bacon feliat

Taiem capetele fiecarei mici verze, inlaturam frunzele cu „defecte” :) Fierbem verzele de Bruxelles timp de 3-4 minute, pana sunt fragede si de o culoare verde aprins :)

Scurgem bine si tot infasuram fiecare varza in cate o fasiuta subtire de bacon. Punem verzele invelite in bacon pe o tava, eu am pus si hartie de copt dedesubt. Coacem 15-20 de min la 170C, cu ventilatia pornita, pana baconul se rumeneste frumos. Pofta mare!

P.S. – poate va plac si aceste paste din dovlecei cu varza de Bruxelles :)

ENGLISH VERSION

A super easy recipe from only 2 ingredients, excellent as appetizer or even main course next to some extra veggies :) Bacon wrapped Brussels sprouts. I wrappep din bacon only half of the Brussels sprouts because I am the only one eating this veggie in our house :)))

Ingredients (4 servings):

  • 1 kg Brussels sprouts
  • 200 g bacon feliat

Cut the base of each sprout, remove the stained leaves, if any. Boil the sprouts for about 3-4 min, until tender and bright green :)

Drain them well and wrap each one in a thin bacon strip. Place on a tray lined with baking paper and bake for 15-20 min at 170C, ventilation on, until the bacon is crispy and gorgeous :) Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *