Caramelele au gustul copilariei, cel putin pentru mine :) Si nu credeam ca le voi savura vreodata intr-o varianta sanatoasa. Pana am descoperit aceasta reteta absolut geniala si simpla, din doar 3 ingrediente naturale: curmale, tahini si putin ulei de cocos. Piece of cake :) Caramele raw vegane.

Ingrediente:

  • 400g curmale fara samburi
  • 200ml tahini (pasta de susan)
  • 2 lg ulei de cocos
  • 1 praf de cardamon
  • 1 praf de sare

Mixam toate ingredientele in robot pana obtinem o compozitie fina si cremoasa pe care o turnam intr-o tava patrata (15*15 cm) tapetata cu folie de plastic si o introducem la congelator. Cand s-a intarit suficient taiem patratele identice caramelelor clasice :) Se pastreaza in frigider. Pofta mare!

ENGLISH VERSION

Caramels are pure childhood memories to me  :) And I never thought I’d be able to enjoy them in a healthy version. Until I discovered this absolutely brilliant and simple recipe, from only 3 natural ingredients: dates, tahini and a little coconut oil. Piece of cake :)

Ingredients:

  • 400 g pitted dates
  • 200 ml tahini (sesame paste)
  • 2 tbsp coconut oil
  • 1 pinch of cardamon
  • 1 pinch of salt

Simply process all the ingredients in the food processor until you get a creamy, sticky and even consistency. Pour the mixture in a square tray (15*15 cm) and put it in the freezer. When it has hardened enough, cut int into squares, just like the classic caramels :)  Store them in the fridge. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments on Caramele raw vegane / Raw vegan caramels

  1. Buna ziua! De curand am descoperit site-ul dumnevoastra si sunt foarte incantata, este o adevarata sursa de inspiratie atunci cand ramai in pana de idei. Imi puteti spune va rog ce model de robot folositi in prepararea diverselor retete raw?
    Felicitari pentru site si la cat mai multe postari inspirate!

  2. Saptamina trecuta am facut si eu caramelele , ca tot aveam un borcan de tahini . Cind am terminat pasta si am gustat-o am zis , hmmm, merge . Am mai pus putin sirop de artar , ca le voiam mai dulci .Le-am pus in forma si la congelator . Dupa 2-3 zile mi-am adus aminte de ele , le-am scos si …bune , foarte bune . Am mincat amindoi , desi el nu este vegan :)
    Multumesc pentru reteta !

  3. Am facut si eu caramelele de cateva ori si sunt delicioase. O problema insa am…imi ies cam uleioase. In timp ce se mixeaza in robot observ cum iese efectiv mult ulei…o fi de la tahini? Ca am incercat si fara ulei de cocos si la fel ies. Nu le mixez destul?

    • Buna Ioana, probabil de la tahini, in general deserturile raw ies prea uleioase daca sunt mixate prea mult… Atunci se cam separa uleiurile de restul compozitiei. Ce robot/blender ai? O zi frumoasa!

  4. Am un 3 in 1 de la Albatros, MB1020A de 1000w. L-am luat mai mult ptr robotel, nu fac in cantitati mari dulciuri raw sau diverse paste si mai e si de 1000 w. Bine, eu il cam forjez sarmanul dar vad ca rezista. Atata tot ca a inceput sa huruie de numa. Oricum nu ma dau batuta cu caramelele. Fetele mele sunt incantate de ele chiar de sunt uleioase. Am sa le testez si cu alte marci de tahini..ori curmale..ori sa mixez intai curmalele pana sunt pasta apoi sa adaug restul ingredientelor..Anunt cand reusesc sa le fac asemenea celor din poza ta (nu arata uleioase).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *