Cel mai fericita sunt cand vine mama pe la mine si aduce prajitura cu visine :) Azi de ziua femeii, am pregatit o prajitura cu visine perfecta: pufoasa, fara gluten si fara zahar. O minunatie! Reteta face parte din campania „Gatim romaneste si fara gluten cu Schar„. Se vede din poza cat de pufoasa e prajitura, nu? :D La multi ani, mamici!

Ingrediente:

  • 5 oua de tara
  • 150g xylitol
  • 250g faina Schar mix B (sau mix C)
  • 4 lg ulei vegetal
  • 1 lgt extract de vanilie
  • 1 lgt praf de copt bio
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa fin de la 1 lamaie bio
  • 200g visine fara samburi

Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi indulcitorul si mixam in continuare. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul, extractul de vanilie si coaja rasa fin de la 1 lamaie. Adaugam incet, in fir subtire, ca la maioneza, amestecul de galbenusuri in cel de albusuri.

Adaugam apoi si faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare, incorporand-o usor cu o spatula. Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara (18*28 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Asezam visinele bine scurse peste aluat si coacem totul aprox 25 de min la 170C, pana trece testul scobitorii. Pofta mare!

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *