Pofteam zilele acestea la o prajitura pufoasa cu fructe, daar #BeachBody :)) Cum tin low carb, pornind de la foarte apreciatul pandispan cu ketomix, cu care am facut si un super tort, wink, wink, am facut azi un pandispan low carb cu fructe de vara :) Doamne, a iesit pufosenia pufoseniilor, nu iti vine sa crezi ca nu are zahar si ca e Diet Friendly, o bunaciune! :) Puteti folosi orice fructe va plac, visine, cirese, capsuni, zmeura, eu am pus afine si caise.

Ingrediente:

  • 7 oua
  • 90g indulcitor (eritritol)
  • 2 lg ulei de cocos
  • 1 lgt extract de vanilie
  • 40g Ketomix waffe*
  • 1 lgt praf de copt
  • 150g afine
  • 2 caise

Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spumoase, apoi adaugam indulcitorul (de preferinta pudra sau rasnit fin de voi). Batem totul pana obtinem o bezea lucioasa.

Separat amestecam galbenusurile, uleiul si vanilia, incorporam usor acest amestec in cel de albusuri. Cernem Ketomix cu grija (presand pe sita pana se cerne) si il incorporam usor, adaugam si praful de copt. Trebuie neaparat cernut pentru ca are cocoloase :) Ketomix contine faina de cocos, fibre de bambus, tarate de psyllium si guma guar.

Ungem o forma rotunda de tarta (a mea are 24 cm diametru, aceasta este) cu ulei. Turnam compozitia in forma, adaugam fructele si coacem 35-40 de min la 170C, sau pana e rumena si trece testul scobitorii. Pofta mare!

*Daca NU aveti Ketomix, iata cateva alte variante de blat keto/low carb, in care puteti adauga fructe: cel mai pufos pandispan low carb, pandispan keto pufos, pandispan keto cu cacao, pandispan cu faina de migdale. Pandispan low carb cu fructe de vara

ENGLISH VERSION

Ingredients:

  • 7 eggs
  • 90 g sweetener (eritritol)
  • 2 tbsp coconut oil
  • 1 tsp vanilla extract
  • 40 g Ketomix waffe
  • 1 tsp baking powder
  • 150 g blueberries
  • 2 apricots

Separate the eggs, beat the egg whites with a pinch of salt until they form stiff peaks, then add the sweetener (preferably finely ground into powder). Beat everything until you get a nice stiff meringue.

Separately mix the egg yolks with the oil and vanilla, gently fold in into the egg whites. Sift in the Ketomix and baking powder. It really must be sifted, because it’s lumpy :)

Grease a tart pan (24 cm diameter) with oil, pour the batter into the pan, add the fruit and bake at 170 C for about 35-40 min, until a skewer inserted in the center comes out clean. Enjoy!

Lasă un răspuns