Print Friendly, PDF & Email

Ador torturile raw pentru ca sunt tare spornice si satioase, ai mancat o feliuta si nu-ti mai trebuie nimic. Eu chiar mananc o portie in loc de masa, pentru a avea grija de silueta :) Azi am preparat cu ajutorul prietenilor dragi de la Solaris un tort raw cu fructe de padure. A iesit un deliciu! :)

Blat:

  • 150g migdale crude
  • 100g curmale fara samburi
  • 2 lg ulei de cocos

Crema:

  • 300g caju crud hidratat 2 ore
  • 300g fructe de padure congelate
  • 4 lg sirop de artar (dupa gust, in functie de preferinte)
  • 50g unt de cacao

Pentru blat introducem ingredientele in robotul de bucatarie si mixam bine, pana ce obtinem o compozitie lipicioasa, pe care o presam pe fundul unei forme de tort cu inel (am folosit una cu diametru de 18cm).

Pentru crema introducem in blenderul de mare putere (sau robotul de bucatarie) nucile caju scurse si clatite, siropul de artar si fructele de padure. Mixam bine, iar cand suntem multumiti de finetea cremei adaugam si untul de cacao topit la bain-marie si mai mixam putin.

Turnam crema peste blat si introducem tortul in congelator pana se intareste suficient. Il decoram dupa bunul plac, eu am folosit fructe de padure proaspete :) Pofta maaaare!

Galerie foto

ENGLISH VERSION

I love raw cakes because they are so delicious and filling, after a thin slice you don’t need anything else. I usually replace a meal with a slice, that way I am careful about my weight :) Today I prepared a raw forest fruit cake. It turned out amazing! :)

Crust:

  • 150 g raw almonds
  • 100 g pitted dates
  • 2 tbsp coconut oil

Filling:

  • 300 g raw cashews soaked for 2 hours
  • 300 g frozen forest fruit
  • 4 tbsp maple syrup (to taste, according to your preferences)
  • 50 g cocoa butter

For the crust put all the ingredients in the food procesor and process well, until you get a sticky, crumbly mixture. Press it onto the bottom of a spring-form pan (18 cm diameter)

For the filling process in the high speed blender (or food processor) the drained cashews, berries and maple syrup. When smooth enough, add the melted cocoa butter and process a few more seconds. Pour the filling over the crust and place in the freezer until hard enough to slice. Decorate as you like, I used fresh berries :) Enjoy!

19 Comments on Tort raw cu fructe de padure / Raw forest fruit cake

  1. Bună ziua,cu ce as putea înlocui untul de cocos din prăjituri(torturi),fetita mea îi alergica.Mulțumim de asa rețete minunate.

    • Draga Lavinia, in caz de alergii, untul de cocos poate fi inlocuit cu succes cu unt de cacao topit :) Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru ca ma urmaresti! :) O zi faina!

    • Imi pare rau, Adriana…Cine l-a mai incercat a zis ca e foarte bun, dar, intr-adevar, gusturile sunt discutabile. Seara frumoasa!

  2. Buna, este acest tort potrivit pentru un anisor, sau ce alta reteta, preferabil vegana, am putea incerca? Nu va fi prea rece cand il servim sau varianta b, se imnoiae daca il tinem prea mult.?

    • Buna Iuliana, pentru un copil de 1 an mie una mi se pare cam greu de digerat… In general torturile raw sunt putin reci cand se servesc :) Nu se inmoaie foarte tare (datorita nucilor caju si untului de cacao), dar nici nu trebuie tinut cu orele afara din frigider. E suficient sa il tii in congelator pana se intareste, apoi in frigider pana la servire. Sau mai poti incerca tortul meu de mere de post folosind sirop de artar in loc de zahar brun http://madeline.ro/tort-de-mere-de-post/ O zi frumoasa!

  3. Foarte bun, il fac a doua oara. Prima varianta cu migdale decojite.. nu aveam caju, acum am respectat reteta. :) Abia astept sa incerc si alte retele. :)

  4. A iesit divin!!!! ce bine ca am revenit la torturile raw! scumpe datorita ingredientelor, dar absolut delicioase!!!!

Lasă un răspuns