Credeam ca succesul prajiturii Alba-ca-Zapada nu poate fi depasit, dar guess what, m-am inselat: Ladies and gentlemen, prezenting… Amadine! Mai minunate si mai sanatoase ca oricand, fara gluten si fara zahar! :) Reteta face parte din campania „Gatim romaneste si fara gluten cu Schar„, dedicata cu drag celor ce sufera de celiachie si intoleranta la gluten.

Blat:

Crema*:

  • 100ml lapte
  • 2 lg cacao
  • 200g unt 65% grasime
  • 75g indulcitor Green Sugar
  • 1 lgt esenta de rom

Sirop:

  • 100ml apa
  • 50g indulcitor Green Sugar
  • 1 sticluta esenta de rom
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie

Decor:

  • 100g ciocolata neagra fara zahar
  • 2-3 linguri din crema*

Pentru blat batem albusurile spuma cu indulcitorul, apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul. Separat amestecam faina Schar cu praful de copt, un praf de sare si pudra de cacao. Incoporam usor, treptat, amestecul de faina in cel de oua, folosind o spatula si miscari circulare de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava (20*28 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 170C timp de 25 de min, pana trece testul scobitorii.

Pentru crema punem la incalzit pe foc laptele, indulcitorul, pudra de cacao si amestecam bine. Aducem la punctul de fierbere, amestecand mereu, apoi fierbem la foc mic pana crema se ingroasa frumos, la final adaugand untul si esenta de rom.

Pentru sirop punem pe foc toate ingredientele si amestecam bine pana la dizolvarea completa. Il lasam la racit.

Pentru asamblarea prajiturii taiem blatul racit in 2 parti pe lungime, cu un cutit lat zimtat. Asezam jumatatea de jos in tava in care am copt prajitura, tapetata cu folie alimentara. Insiropam bine blatul cu jumatate din sirop, intindem crema, pastrand putina pentru topping. Asezam a doua jumatate de blat, o insiropam si pe aceasta, invelim cu folie prajitura si o introducem la rece timp de 2 ore. Taiem marginile prajiturii, apoi o taiem cubulete pe care le decoram cu ciocolata topita si cate un mot din crema :) OMG! Cea mai buna prajitura cu ciocolata ever!

Galerie foto

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *