Exista cineva caruia sa nu ii placa papanasii? Eu cred ca sunt un desert clasic mult indragit de absolut toata lumea, si varianta mea fara gluten si fara zahar va avea succes :) Cu topping crocant de pesmet Schar fara gluten, indulcitor natural si scortisoara, sunt absolut deliciosi. Mai e cazul sa va zic ca trebuie savurati cu smantana si dulceata? :D Reteta face parte din campania „Gatim romaneste si fara gluten cu Schar„, intrati aici si votati poza preferata cu un comentariu si puteti castiga un cos cu produse Schar :)

Ingrediente (20 de buc):

  • 300g branza de vaci
  • 100g faina Schar bread Mix (sau mix C)
  • 50g indulcitor Green Sugar
  • 1 ou de tara
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 50g pesmet Schar
  • 2 lg indulcitor Green Sugar
  • 1 lgt scortisoara

Scurgem bine branza de vaci si o amestecam cu faina Schar, oul, indulcitorul Green Sugar si coaja rasa de lamaie. Amestecam bine si modelam bilute de dimensiunea mingilor de ping pong, mie mi-au iesit 20 de bucati. Mainile putin umezite ne usureaza munca.

Punem apa la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba micsoram flacara si introducem bilutele usor cu o lingura. Acestea sunt gata cand s-au ridicat la suprafata, dupa aprox 6-8 minute. Facem toppingul amestecand pesmetul Schar, Green Sugar si scortisoara (ultimele 3 ingrediente). Scoatem bilutele cu o spumiera si le tavalim prin acest amestec crocant. Pofta mare!

Galerie foto

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Print Friendly

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *