Print Friendly, PDF & Email

Folosesc de când s-a lansat gama Ketomix a Cristinei Ioniță de la DietaKetogenică.ro, am și toate cărțile ei, sunt mare fană, na :)) Azi vreau să vă prezint această gamă faină care scutește timp în bucătărie, are ingrediente super ok, și cu ajutorul căreia puteți face chiar voi goodies low carb :) Mie mi-a ieșit super bine tot ce am făcut cu ele :) Aveți rețeta corespunzătoare pe fiecare pachet, în plus, Cristina mai are multe rețete pe siteul ei AICI (și va scoate și o carte de rețete cu ketomixuri, abia o așteptttt!) So, să le luăm pe rând:

Ketomixuri Dulci

 • Ketomix Brioșe Ingrediente: făină de cocos, fibre de bambus, făină de psyllium, făină de konjac, făină de migdale, praf de copt. Are Natalia poze cu brioșele aici.
 • Ketomix Clătite Ingrediente: făină de migdale, fibre de ovăz, fibre de bambus, făină de psyllium, făină de konjac, izolat proteic de zer, praf de albuș.
 • Ketomix CozonacIngrediente: fibre de bambus, tărâțe de psyllium, făină de migdale, praf de copt, gumă guar. Acum nu că mă laud, (but I do a little :))) dar ACEST cozonac cu ketomix este de departe cel mai bun cozonac keto pe care l-am mâncat! :)
 • Ketomix waffe Ingrediente: făină de cocos, fibre de bambus, tărâțe de psyllium, gumă guar. Îl folosesc mereu, culmea, nu la gaufre, ci la brioșe, torturi, chestii pufoase :) ex: tort cu cremă de brânză și fructe, pandișpan keto, brioșe Tiramisu keto and so on.

Aveți mai jos câteva din delicioșeniile pe care le-am făcut eu cu Ketomixuri :) Rețete faine cu Ketomix găsiți și la Natalia de la Rețete LCHF și, bineînțeles, pe Dietaketogenica.ro, siteul Cristinei :)

Ketomixuri Sărate

 • Ketomix pane Ingrediente: făină de migdale, fibre de bambus, tărâțe de psyllium, făină de în auriu, sare.
 • Ketomix chifle Ingrediente: făină de in auriu, făină de migdale, semințe crude (in și floarea soarelui), fibre de bambus, tărâțe de psyllium, fibre de măr, praf de copt.
 • Ketomix sărățele – Vai, cum ies acestea, sunt suuuper bune și crocante :) Ingrediente: făină de migdale, tărâțe de psyllium, semințe de chimen, gumă guar, sare.
 • Ketomix pizza Ingrediente:  fibre de bambus, făină de psyllium, făină de konjac, făină de în auriu, izolat proteic de zer.

Și las separat, Ketomix Universal, pentru că e mai deosebit și versatil :) Ingrediente: fibre de bambus, făină de psyllium, făină de konjac. Recomandări de utilizare: aluaturi pentru plăcinte, gogoși, biscuiți, paste făinoase. Aveți pe pachet și pe siteul No Sugar Shop AICI o rețetă de prăjitură keto Greta Garbo cu foi și cremă de ciocolată… OMG! :))

Ketomix înghețată

 • Înghețată de cacao – Este de departe preferata mea, o ador! :) Ingrediente:  îndulcitor (eritritol), izolat proteic de zer, pudră de cacao, cremă de cocos praf, inulină, gumă xantan.
 • Înghețată de zmeură Ingrediente: îndulcitor (eritritol), izolat proteic de zer, pudră liofilizată de zmeură, cremă de cocos praf, inulină, gumă xantan.
 • Înghețată de vanilieIngrediente: îndulcitor (eritritol), izolat proteic de zer, cremă de cocos praf, inulină, gumă xantan, aromă de vanilie praf.
 • Înghețată de Cocos Ingrediente: îndulcitor (eritritol), izolat proteic de zer, fulgi de cocos, cremă de cocos praf, inulină, gumă xantan.
 • Mod de preparare (4 porții): conținutul unui plic se mixează timp de 5 minute cu 400ml de smântână dulce/lapte de cocos/lapte de migdale, apoi se pune în aparatul de înghețată sau se dă la congelator. Eu o pun direct în forme de înghețată :)

Cremă pentru prăjituri

 • Cremă de cacao Ingrediente: îndulcitor natural (eritritol), gălbenuș de ou pudră, cacao olandeză, inulină, făină din konjac, aromă de vanilie.
 • Cremă de vanilieIngrediente: îndulcitor natural (eritritol), gălbenuș de ou pudră, inulină, făină din konjac, aromă de vanilie.
 • Mod de preparare: se toarnă conținutul plicului într-un vas, se adaugă 400 ml lapte de cocos/migdale și se pune la foc mic amestecând uşor cu o paletă din silicon până la îngroșarea compoziţiei. Din momentul în care începe să clocotească ușor, se mai gătește 2-3 minute. Se ia amestecul de pe foc și se lasă să se răcească timp de aproximativ 5 minute. Ulterior, se încorporează cu ajutorul mixerului 100g de unt la temperatura camerei. Crema poate fi consumată ca atare sau poate fi folosită ca umplutură în diverse deserturi.

Mic dejun

 • Mic dejun cu cacaoIngrediente: semințe de chia, semințe decorticate de cânepă, îndulcitor: eritritol, albuș de ou, cacao neagră,inulină, aromă de vanilie.
 • Mic dejun cu cocosIngrediente: semințe de chia, semințe decorticate de cânepă, îndulcitor: eritritol, fulgi fini de cocos, albuș de ou, fibre de măr, inulină, aromă de vanilie.
 • Mic dejun cu scorțișoară Ingrediente: semințe de chia, semințe decorticate de cânepă, îndulcitor: eritritol, albuș de ou, fibre de măr, scorțișoară ceylon, inulină, aromă de vanilie.
 • Mod de preparare: se toarnă conținutul plicului într-un vas, se adaugă 160 ml de lapte de cocos/migdale și se pune la foc mic amestecând uşor până la legarea compoziţiei.

Voi ce ați încercat sau ați încerca din gama Ketomix? :)

*Articolul conține unele linkuri afiliate.

Lasă un răspuns